Losada: "De zon schijnt opnieuw"

Losada: "De zon schijnt opnieuw"
Foto: © SC

Hernan Losada dirigeert weer als vanouds. De Argentijn kende - samen met zijn ploeg - een mindere periode, maar nu lijkt Charleroi onder impuls van zijn draaischijf 'operatie redding' te hebben ingezet.

"Ik kon op volle toeren draaien, omdat mijn medemaats op dezelfde golflengte zaten", vertelt Losada in HNB. "Zo kon ik mijn geliefkoosde voetbal spelen. Ik heb de steun van mijn makkers nodig, alleen kan ik het niet. In het huidige voetbal wordt het almaar moeilijker voor een speler om in zijn eentje de boel te forceren."

"Statistieken hou ik niet bij", aldus nog Losada. "Hoeveel assists er nu al op mijn teller staan, is van ondergeschikt belang. Ook topschutter worden van de ploeg houdt me niet bezig. Wat nu telt, is de redding van de ploeg."

"We moeten stoppen met rekenen, moeten niet naar de andere ploegen kijken. We hoeven alleen met onszelf bezig te zijn. We hebben zwarte sneeuw gezien, maar de zon schijnt hier opnieuw. Elke week verliezen, dat kruipt in de kleren. Ik werd er echt ziek van. Op het eind maakte ik zelfs ruzie met mijn vrouw en mijn familie."

'Praat me nu niet over mijn toekomst', hield hij die boot nog even af. 'Anderlecht zal wel zijn titel verlengen. Of ik er ooit nog zal spelen, weet ik niet . Ze beschikken immers over zo'n ruime kern.'

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties