"Degradatie naar tweede is levensbedreigend"

Fabian Morren
| 57 reacties
"Degradatie naar tweede is levensbedreigend"
Foto: © SC

Germinal Beerschot, Lierse, STVV, Eupen en Charleroi voelen de degradatiestress. Dalen naar tweede klasse is de nachtmerrie van elke club. Ervaringsdeskundigen Antoine Eeckhout (voorzitter van Roeselare) en Patrick De Donder (gewezen manager van Dender) bereiden de clubs al voor.

"Tenzij er een suikeroom opduikt met zakken vol geld zullen ze moeten saneren, saneren en nog eens saneren", vertelt Van Eeckhout in GvA. Roeselare degradeerde vorig jaar naar tweede.

"Plots moet je alles delen door twee, minstens. Wij hadden een budget van 7,2 miljoen euro. Daar blijft vandaag nog 3,4 miljoen euro van over", zegt Van Eeckhout.

"Tel uit: dat is meer dan vijftig procent eraf. De tv-gelden gaan fors naar beneden, de toeschouwersaantallen zijn gezakt van gemiddeld 4.500 naar minder dan 2.000 en veel sponsors zijn afgehaakt. Die degradatie is een drama geweest."

De Doncker treedt Van Eeckhout bij. "Van een budget van 4,5 miljoen euro ging het plots naar 1,8 miljoen euro na de degradatie van Dender", legt hij uit. "Vooral de publicitaire impact is enorm."

"Een kleine regionale sponsor kan je nog wel houden. Maar alle grote nationale sponsors gaven er de brui aan. Tweede klasse is voor hen totaal niet interessant."

Waarna ze in koor besluiten: "De kloof tussen eerste en tweede is veel te groot. Geloof ons, een degradatie is levensbedreigend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties