Pocognoli: "Het gaat beter met Van Damme voor me"

Pocognoli: "Het gaat beter met Van Damme voor me"
Foto: © SC

Sébastien Pocognoli heeft eindelijk de stilte verbroken. De linksback van Standard hield lange tijd de lippen op elkaar, maar deze week praat hij toch naar aanleiding van de topper tegen Genk.

Het heeft een tijd geduurd voordat Pocognoli eindelijk zijn niveau van bij Genk bereikte. "Het gaat beter met Jelle Van Damme voor me", zegt hij in HBvL. "Je mag niet vergeten dat ik dit seizoen al een hele resem spelers voor mij heb gehad. Al die wissels waren niet bevorderend voor mijn spel. Met Leye en Daerden was er ook stabiliteit, maar met Jelle klikt het echt. Hij is ook linksachter geweest en denkt met me mee."

Zondag moet hij aantreden tegen zijn ex-club Genk. "Genk heeft het potentieel om de titel te pakken. Je kan het een beetje vergelijken met mijn laatste seizoen bij Genk. Toen bleven we ook lang in het spoor van Anderlecht, maar verloren we uiteindelijk de strijd omdat onze kern niet breed genoeg was. Op zich is Anderlecht de beste ploeg."

"Bij Genk heeft iedereen het over Vossen en Ogunjimi, maar ook de rest van het team mag gezien worden. Thibaut Courtois bijvoorbeeld. Hij is nog maar 18, maar nu al een topkeeper. Hij maakte volgens mij nog geen enkele fout dit seizoen. Hij doet me zelfs een beetje aan van der Sar denken."

Bij Standard is het van moeten om kans te blijven maken op play-off I. "Als we in play-off 1 geraken en ook Steven en Sinan komen bij de ploeg, dan zouden we wel eens tot grootse dingen in staat zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties