Akpala: "Ik heb nooit gewanhoopt"

Akpala: "Ik heb nooit gewanhoopt"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Joseph Akpala scoorde dit weekend zijn eerste goal sinds 2 mei 2010. De Brugse aanvaller had daar wel een bizarre manier voor nodig, want het was met de dij dat hij de bal tegen de netten deponeerde.

"Hoe ik precies scoorde, weet ik niet, maar ik raakte de bal. Eerst met mijn voet en dan ging ik bijna op de bal zitten", legt de Nigeriaan uit in HNB. "Het doet deugd dat ik mijn eerste goal van het seizoen maak. Zeker nadat ik twaalf weken out was met een knieblessure."

"Sinds eind november ben ik terug en probeerde ik weer in de ploeg te geraken. Dat lukte niet. Het enige wat ik kon doen, was werken, werken, werken. De voorbije weken legde ik mezelf extra trainingen op met de assistent-trainers en de revalidatietrainer. Ik deed oefeningen op afwerking voor doel, in mijn eentje. Ik had mezelf voorgenomen om niet te stoppen met werken."

"Ik wanhoopte nooit, want als je maanden langs de kant staat, duurt het even voor je weer op niveau bent. Om mezelf een goed gevoel te geven, bekeek ik een zelfgemaakte compilatie van mijn doelpunten. Mijn eerste goal ooit in België, met Charleroi tegen Anderlecht, staat nog steeds op mijn gsm. Ik moet die al honderden keren gezien hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties