Germinal Beerschot riskeert boete van 20.000 euro

Michiel Derwael
| 69 reacties

Het bondsparket heeft beslist dat Germinal Beerschot zich moet verantwoorden voor de kwetsende spreekkoren tijdens de wedstrijd tegen AA Gent. De Gentse goalie Jorgacevic was het mikpunt van spot.

Tijdens de inhaalwedstrijd van Germinal Beerschot tegen AA Gent (2-2) kreeg Jorgacevic het zwaar te verduren. In de 38ste minuut legde scheidsrechter Laurent Colemonts de wedstrijd tien minuten stil omdat een deel van de Antwerpse aanhang 'Kosovo, Kosovo' riep naar de Servische doelman.

Germinal Beerschot riskeert nu een boete van 20.000 euro, zoals het FIFA-reglement voorschrijft. Het Sportcomité kan weliswaar nog verder gaan omdat de supporters van de Antwerpse fusieclub in het verleden iets gelijksaardig hebben gedaan. Toenmalig Standard-aanvaller Milan Jovanovic was toen het slachtoffer.