"Beloftes over stadions moeten nagekomen worden"

Steurbaut Kersten
| 43 reacties
"Beloftes over stadions moeten nagekomen worden"
Foto: © SC

Hoe zit het met de stadionplannen in België? Nadat in december naast het WK 2018 werd gegrepen werd het oorverdovend stil rond de bouwprojecten. Een “tax shelter” moet ervoor zorgen dat de bouwplannen niet van tafel geveegd worden.

Belgische voetbalclubs palavaren al jaren over de bouw van nieuwe stadions, maar daar blijft het voorlopig bij. “De infrastructuur is onze achillespees en het gemiste WK was wel een domper. Dat had als een hefboom kunen werken”, zegt Ludwig Sneyers van de Profliga.

Sneyers woonde een symposium bij over de bouw van onze stadions. Hij hoopt dat de beloftes die tijdens de BelgiumHolland Bid zijn gemaakt ook worden nagekomen. “Die stonden los van het binnen halen van het WK. En onze clubs hebben nu al afwijkingen nodig om Europese matchen te mogen spelen”, zucht Sneyers. Een “tax shelter” moet investeerders naar de voetbalwereld lokken.

"De bedoeling ervan is dat winstmakende bedrijven kunnen investeren in sportinfrastructuur, voetbalstadions in het bijzonder, en daarop een verhoogde fiscale afschrijving mogen uitvoeren”, onderstreept premier Yves Leterme. “We moeten daarover wel nog een akkoord vinden in de schoot van de regering.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties