Interview Marvin Ogunjimi: “Graag naast Lukaku in de spits”

Yves Brokken
| 5 reacties
Marvin Ogunjimi: “Graag naast Lukaku in de spits”
Foto: © SC

Marvin Ogunjimi bloeit dit seizoen helemaal open in de frontlinie van Racing Genk. Hij mag in de Cristal Arena als een vaste waarde beschouwd worden en vond al elf keer de weg naar doel. Met als kers op de taart: selecties voor de nationale ploeg. Een monoloog, deel drie.

“Het gebeurt dat ik een aantal kansen krijg en die nog niet altijd succesvol kan afwerken, maar ik ben ook maar een mens van vlees en bloed. Dat zijn zaken die iedereen kan overkomen, het hoort bij het voetbal. Ik heb dan ook niet het gevoel dat daar kritiek op komt.”

“Ik heb niet het gevoel dat ik kritiek krijg op mijn prestaties.”

“Eén keer heb ik de fans aangemaand om te zwijgen, omdat ze de ploeg viseerden. Als profvoetballer moet je je frustraties en emoties echter kunnen beheersen en dat deed ik niet. Ik heb mijn lesje dus wel geleerd, het zal in de toekomst niet meer gebeuren.”

“Aan de Rode Duivels had ik tot voor mijn oproeping door Georges Leekens nauwelijks gedacht. Het voelt een beetje raar aan, want vorig jaar zat ik nog dicht bij een eerste nationale selectie voor Nigeria. Bijna zat ik zelfs op het WK in Zuid-Afrika. Maar ik heb voor de Duivels gekozen en kan me die keuze uiteraard niet beklagen. In mijn eerste match tegen Kazachstan scoorde ik twee doelpunten en die waren dan nog beslissend! Al moet ik wel zeggen dat de media-aandacht na mijn twee goals fel overdreven was.”

“Vorig jaar zat ik nog dicht bij een eerste nationale selectie voor Nigeria.
Bijna zat ik zelfs op het WK in Zuid-Afrika.”

“Dat die selectie zo snel kwam voel ik aan als een prettige verrassing. Ik vind de sfeer bij wedstrijden van de nationale ploeg prachtig. De Duivels hebben een goeie groep en de bondscoach is ook top. Die eerste wedstrijden zorgen er dus voor dat ik naar meer snak. Jammer dat ik voor de laatste twee duels geblesseerd was.”

“Vaste waarde worden zou natuurlijk nog een stap hogerop zijn, maar dat is voor mij momenteel niet aan de orde. Vergeet niet dat Lukaku ook een diepe spits is, het wordt dus zeer moeilijk. Maar het enige wat ik moet doen, is praten met mijn voeten, op het veld dus. Al droom ik er wel van om naast Lukaku in de spits te staan. Ik zal me in ieder geval altijd 200 procent geven voor de nationale ploeg. Ik kan individueel nog veel progressie boeken, voel zelfs dat het bij Genk ook steeds beter begint te lopen voor mij.”

“Ik hou van Racing Genk en haar supporters, maar sluit een transfer naar het buitenland niet uit.”

“Maar ik kan niet zeggen dat mijn seizoen nu al geslaagd is. Met Racing Genk wil ik zo hoog mogelijk eindigen en de titel is nog een optie. Het wordt dus een belangrijk seizoenseinde. Het zou voor mij in ieder geval een zware ontgoocheling zijn mochten we niet bij de eerste twee eindigen. Het enige waar we ons nu op moeten concentreren is: doelpunten maken en punten pakken.”

“Pas na de play-offs wil ik aan mijn toekomst beginnen denken. Die ligt voorlopig nog steeds in Genk, want ik hou van die club en haar supporters. Maar langs de andere kant besef ik dat het snel kan gaan in het voetbal. Ik sluit een transfer naar het buitenland dan ook niet uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties