Jacobs: "Ik heb het nooit graag gedaan"

Jarryd Naegels
| 11 reacties
Jacobs: "Ik heb het nooit graag gedaan"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Met de play-offs in zicht is de topper van morgenavond tussen Anderlecht en Racing Genk alleen een clash omdat beide ploegen afgezonderd leider kunnen worden. Sporting-coach Ariël Jacobs wil een antwoord na de collectieve wanprestatie tegen Westerlo. "Ik wil altijd winnen."

In de Europa League werd het tegen Ajax twee keer genadeloos afgestraft. Tussendoor ging paars-wit ook met de billen bloot in het Westelse Kuipje. "Toen kregen we geen enkele kans", weet Jacobs in Het Nieuwsblad. "Dat was nieuw voor dit Anderlecht."

Overbelaste pezen
Romelu Lukaku is uit vorm en geblesseerd. "Maar hij heeft enorm veel progressie geboekt tegenover vorig jaar. Nu traint hij volwaardig mee met de kern, vorig jaar had hij vaak nood aan rustperiodes. Alleen scoort hij nu wat minder. Maar het gaat met heel de ploeg wat minder. Dit seizoen kost ons veel meer energie dan vorig jaar."

Jacobs hamert er echter op dat Anderlecht zeer intensief bezig is met Lukaku zijn ontwikkeling. "Hij beleeft het voetbal nog als een kind. Lukaku trapt bijvoorbeeld steeds zo hard mogelijk op doel, vandaar dat hij ook al eens last heeft van zijn kniepezen. We zijn ook bezig met zijn techniek en startsnelheid", verzekert de Anderlecht-trainer. "Maar we moeten opletten dat we daardoor zijn pezen weer niet overbelasten." 

Palmares onbelangrijk
Net zoals heel wat andere Anderlecht-spelers, geniet Lukaku veel interesse van buitenlandse clubs. "Ik weet niet wie weg wil en ook mag gaan", zegt Jacobs eerlijk. "Maar op dit moment zijn te veel van mijn spelers betrokken bij een mogelijke transfer. Ik heb hen gezegd dat ze een vertrek op het veld zelf moeten afdwingen."

Vrijdag tegen Genk wordt zeker niet beslissend voor de titel. Anderlecht zal dus in de play-offs het kampioenschap moeten winnen. "We moeten tot het gaatje kunnen gaan, daar gaat het op aan komen. Ik wil alles winnen, want ik ben een echte sportman. Voor mijn palmares? Neen, dat intresseert mij niet."

"Ik zal wel altijd voluit gaan om te winnen", verzekert hij. "Maar tegelijk moet je als trainer nuchter blijven. Morgen kan hier iemand anders coach zijn. Herman Van holsbeeck vraagt me af en toe of ik het nog graag doe. 'Ik heb het nooit graag gedaan', antwoord ik dan al lachend."

Nog veel te leren
Als trainer wil hij nog zo veel mogelijk bijleren. "Ik zou graag eens stage lopen bij José Mourinho en een Engelse trainingsweek volgen. Als coach kan je altijd nog veel bijleren. In het begin dacht ik dat ik er alles van wist. Maar hoe langer ik in het vak zit, hoe meer ik besef dat er nog steeds veel te leren valt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties