Spandoek tegen play-offs weggehaald in topper

Michiel Derwael
| 46 reacties
Spandoek tegen play-offs weggehaald in topper
Foto: © SC

Dit weekend worden er acties gepland door de verschillende supportersfederaties tegen de play- offs. Tijdens de topper tussen Anderlecht en Genk werd er een groot spandoek van 3 op 3 op einde van de eerste helft weggehaald.

De NSF/SFP coördineert de actie "17" tegen de play-offs. In de topper tussen Anderlecht en Genk waren er ook spandoeken om de actie te ondersteunen, maar de grootste werd op einde eerste helft verwijderd.

"Wij hadden een spandoek met "17" op om te verwijzen naar de actie gecoördineerd door NSF/SFP tegen de play-offs. Op het einde van de eerste helft werd ons spandoek op bevel van de politie en brandweer weggenomen door de genkse stewards", vertelt Roland Friet voorzitter van het Overkoepelend Supportersorgaan (OSV) van RC Genk.

"Het doek was drie meter op drie en werd weggenomen met het excuus dat als het zou vallen het een paniek-reactie zou veroorzaken bij de mensen waarboven het hangt." In minuut zeventien haalden zowel de Genkse supporters en Brusselse supporters protest-spandoeken boven. Er was ook opgeroepen om te zwaaien met een witte zakdoek, maar deze actie kende weinig succes bij zowel de thuisploeg als de bezoekers.

"Een gebrek aan communicatie lag aan de basis van dit probleem bij de Genkse fans. Vele bussen van Genk kwamen tevens een kwartier te laat, waardoor er chaos was in onze organisatie", aldus Roeland Friet.

"Bij de volgende thuismatch moeten we beter organiseren en communiceren, zodat het echt duidelijk is dat wij en alle supporters tegen dit systeem gekant zijn"

De wedstrijd zelf kende geen winnaar. In de laatste minuten scoorde Anderlecht de gelijkmaker via Juhasz. "Ik ben redelijk tevreden over de wedstrijd. Het is wel spijtig van de late tegengoal, maar zij verdienden een doelpunt. Elk punt dat we nu winnen is gewoon schitterend na dit geweldige seizoen. We denken nog niet aan de titel, maar dromen mag", vertelt de voorzitter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties