Totti beslissend in Romeinse derby

Fabian Morren
| 21 reacties

AS Roma heeft de Romeinse derby tegen Lazio gewonnen met 2-0. Francesco Totti had een groot deel in de overwinning, maar ook de twee rode kaarten voor de bezoekers waren mee doorslaggevend.

Aan spanning en rivaliteit geen gebrek in deze derby, maar het was wachten tot in het laatste kwart van de wedstrijd vooraleer het ontplofte. Francesco Totti zorgde twintig minuten voor affluiten voor de openingstreffer. De aanvaller scoorde na een vrije trap van David Pizarro.

Lazio werd in de slotminuten nog herleid tot negen. Eerst kreeg Radu rood na een kopstoot en Christian Ledesma werd weggestuurd vanwege protest bij de scheidsrechter. Met negen tegen elf liep Lazio nog tegen een tweede doelpunt aan. Totti besliste vanaf de stip de wedstrijd.