De Witte akkoord met afschaffing degradatieregel

vincent david
| 6 reacties
De Witte akkoord met afschaffing degradatieregel
Foto: © SC

De voorzitter van de Pro League, Ivan De Witte, toont zijn genoegen met het besluit dat de Raad van Mededinging nam om de omstreden degradatieregel af te keuren. Voorstander Roger Lambrecht legt zich, tot zijn groot ongenoegen, neer bij de belissing.

Op een beheerraad van de Pro League op de bondszetel werd beslist om de omstreden regel te weren uit het competitiereglement. “Ik had vooraf gehoopt dat we de (competitie)formule zouden behouden, behalve de degradatieregeling”, meldde Ivan De Witte aan Sporza.

“Ik beschouw dit niet als een overwinning van de G4. Ik zie het veeleer als een resultaat dat overeenstemt met gezond verstand. Met de degradatieregel dreigden we in de onwettelijkheid te gaan en dat kon ik niet toelaten.”

De grootste voorstander van de degradatieregel was Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht. Clubs zouden hierbij degraderen op basis van de resultaten van drie seizoenen. “Ik moet me hierbij neerleggen, ik ga de boel niet op stelten zetten, hé", meldde Lambrechts aan Sporza. “Kijk: Lokeren speelt al 16 jaar in eerste klasse met gemiddeld de achtste plaats. Vorig jaar hadden we een "dood" seizoen en konden we misschien degraderen. Dat zou het faillissement betekend hebben. Maar als je 3 jaar aan een stuk aan de staart hangt, kun je je voorzorgen nemen, omdat je dan weet dat je kunt dalen. Dan geef je geen zware contracten meer en stel je jongeren op. Dat is gezond boerenverstand. Clubs die dat meemaken zullen mijn mening wel beamen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties