Supporters tevreden over beslissing degradatieregeling

Michiel Derwael
| 6 reacties
Supporters tevreden over beslissing degradatieregeling
Foto: © SC

De Supportersfederatie van Profclubs SFP/FSP en de Nationale Supportersfederatie zijn tevreden met de beslissing van de Pro league om de degradatieregeling te schrappen.

'We nemen met tevredenheid kennis van de beslissing om de degradatieregeling te laten vallen. Dit kreeg je echt aan niemand uitgelegd', luidt het bij de supportersfederatie. De laatste weken lieten de supporters hun ongenoegen uiten over de competitiehervorming. In de 17e minuut van de wedstrijden in de eerste en tweede klasse werd er met witte zakdoeken gezwaaid.

Vorige week vond er een onderhoud plaats tussen de SFP/FSP en de Pro League. De supporters maakten hun ongenoegen kenbaar. Het ging voornamelijk over de kwaliteit en aantrekkelijkheid van de competitie. “Dit is van belang voor de supportersbeleving en voor de positie van het Belgische voetbal. De discussie over de competitiehervorming moet vooral op dit aspect focussen.”

Woensdag besliste de Pro league om die degradatieregel te schrappen. “Wij hopen dat de beslissing betreffende de degradatieregel geen eindpunt is, maar één stap in een proces dat de kwaliteit van het voetbal verhoogt”, klinkt het nog bij de SFP.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties