Lierse: "Erger dan competitievervalsing"

Steurbaut Kersten
| 64 reacties
Lierse: "Erger dan competitievervalsing"
Foto: © SC

Het bericht dat de wedstrijd tussen Charleroi en Cercle Brugge toch herspeeld moet worden, is in Lier vol ongeloof onthaald. “Dit is nog erger dan competitievervalsing”, zucht technisch directeur Herman Helleputte.

Als we Helleputte met het nieuws confronteren, valt hij uit de lucht. “Maar het is duidelijk dat wij hier niet akkoord mee kunnen gaan”, zegt hij aan Voetbalkrant.com. “Het is onmogelijk dat een wedstrijd die nog van belang kan zijn na de competitie wordt gespeeld.”

Bij een zes op zes  tegen Cercle Brugge en Westerlo kan Charleroi zich immers toch nog redden ten nadele van Lierse en Eupen. “Bovendien heeft Cercle Brugge niets meer te verliezen. Wij gaan zeker nog actie ondernemen. Dit mogen we nooit toelaten. Als de wedstrijd toch moet doorgaan, dan moeten de partijen van komend weekend maar uitgesteld worden.”

Thiebaut: “Tijd voor actie”
Ook in de geel-zwarte spelersgroep begrijpen ze het niet meer. “Een grote klucht is toch niet meer voor te stellen”, lacht Gunter Thiebaut. “Maar in België is blijkbaar alles mogelijk, al zal het nu wel klachten regenen van andere clubs.”

Thiebaut kan er dan wel een beetje om lachen, de toestand is echter schrijnend. “Er moet toch eens een serieuze reactie komen van iedereen die met het Belgische voetbal begaan is. Ook voor ons als spelers wordt het allemaal té belachelijk.”

“Stel dat nu alle matchen uitgesteld moeten worden. Door de play-offs hebben we al zo weinig vakantie. Als er nu geen actie ondernomen wordt, wanneer dan wel? Zo kan het niet meer verder. Op deze manier blijf je klungelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties