De Sutter: "Drie punten belangrijker dan mijn goals"

De Sutter: "Drie punten belangrijker dan mijn goals"
Foto: © SC

Tom De Sutter heeft het ongelijk van zijn coach bewezen. Die vond dat hij en Lukaku niet samen in één elftal konden spelen. "Al denk ik wel dat de coach bedoelde dat we niet alletwee in de spits kunnen spelen", aldus de man die twee keer scoorde tegen Gent.

De Sutter moest in een meer teruggetrokken rol achter Lukaku en Badibanga spelen, maar kweet zich uitstekend van zijn taak. "Ik heb de ziel uit mijn lijf gelopen, maar ik ben wel gelukkig", lachte De Sutter. De kommer en kwel lijkt achter de rug, want rond een De Sutter in deze vorm kan zijn coach niet meer heen. "Dat moet je hem vragen. Ik probeer elke keer al ik in val mijn uiterste best te doen."

Voor het eerst sinds 27 november 2010 tegen Charleroi vond De Sutter nog eens de weg naar doel. "De drie punten doen echter meer deugd dan mijn twee doelpunten", blijft de aanvaller loyaal aan het ploegideaal. "Onze eerste helft was slecht, we waren aan het zoeken. Ik denk dan ook dat mijn eerste goal op het ideale moment valt. Daardoor kunnen we nu vol vertrouwen de play-offs ingaan." Twee goals ook met de linker. "Ja, dat had ik jullie eigenlijk nog niet verteld: ik ben eigenlijk linksvoetig", vertelt hij met een knipoog.

Teruggetrokken
Die play-offs beloven nog spannend te worden. Anderlecht heeft één punt voorsprong op Genk, 4 op Gent, 6 op Brugge en 8 op Standard. "Het kan heel vlug keren allemaal", beseft ook de paars-witte troef. "Ja, hopelijk kan ik in de play-offs nog iets betekenen. Normaal moet dat wel kunnen, want ik zit nog heel fris."

Over zijn positie op het veld had hij het volgende te vertellen: "Ik denk dat de coach bedoelde dat Romelu en ik niet alletwee diep kunnen spelen. In een meer teruggetrokken rol zoals vandaag moet dat wel lukken. In de tweede helft ben ik iets hoger gaan spelen, want ik voelde dat Bernd (Thijs, nvdr.) telkens te veel kon oprukken. Zo moest hij iets lager gaan spelen. Dat is iets dat je moet aanvoelen tijdens de wedstrijd."

De Sutter claimde ook een strafschop na een duel met Suler. "Ik raak de bal eerst en daarna neemt hij mijn voet mee. Daar ben ik zeker van. Ik ben er ook niet de speler naar om me te laten vallen, dat weet iedereen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties