KVV.Zelzate wint derby op St.Kruis Winkel.

Hendrik De Vriesere

De leider in tweede provinciale KVV.Zelzate was de bezoekende ploeg bij buur St.Kruis Winkel. Het zou geen gemakkelijke partij worden, maar toch hebben ze deze derby met een positief gevolg afgewerkt. Hun topschutter Nick was terug de man die de wedstrijd naar zijn hand zette met twee treffers.

St.Kruis-Winkel-KVV  1-3

Derby met positief gevolg afgewerkt.

Op amper twee weken tijd stond KVV terug oog in oog met de buren van St.Kruis-Winkel om een uiteraard belangrijke  derby te betwisten. Enerzijds voor KVV om de titelkansen gaaf te houden en voor Winkel, het behoud te verwerven.

Onze Nederlandse spelers, nl: Niek Van Sprundel en Daryl Radwidjan konden hun ogen niet geloven toen we op Winkel arriveerden en een Arcelor stoomwolk op 50 meter van het veld de luchtruimte werd ingeblazen. Niek keek verbouwereerd toe en zei spontaan “Dat zou in Nederland nooit kunnen,  om veiligheidsredenen”.

Het begin van de wedstrijd leek eenzelfde scenario zoals veertien dagen terug. Het was terug Winkel die de  score opende, via  Juanito Van Laere(10’)  die een voorzet van Olivier De Smet, ongedekt kon verzilveren, 1-0.

Sven Van Nieuland stond enkele meters voor de doellijn toen Niek in balbezit kwam, die de positie van de keeper gemerkt had en het van ver met lob probeerde, die over het doel belandde. Een collectief mooi opgezette aanval, op links ingezet door Joren Hebberecht kwam via Daryl, Mathieu Ost tot bij Kevin Druwé, diens schot ging over en naast het doel.

Op een vrijschop tot bij Billak Bocuk, die uithaalde, kon Frederique De Vleesschauwer de bal uit het doelvlak over de doellat stoten.

De gelijkmaker kwam tot stand, na een schot van Mathieu, de bal raakte een verdediger viel voor de voeten van Niek(38’), die deze kans benutte om zijn vierendertigste  doelpunt te vieren, 1-1. Enkele minuten later kreeg de Winkelse goallie een op voorzet van Mathieu de bal niet voldoende onder controle, Niek was terug in de nabijheid, maar ook libero, Geert De Poorter, die de bal voldoende afschermde.

Net voor rust werd Daryl  aangespeeld door Niek, de poging in één tijd ging voorlangs.

Vijf minuten na rust kroop KVV door de oog van een naald toen David De Ridder een loeier afvuurde,  de doellat verhinderde een doelpunt.

KVV kwam op voorsprong via een strafschop. Mathieu bediende Daryl in de diepte, zoals hij het graag heeft om zijn loopsnelheid te hanteren, werd aangetikt in de fatale zone, Niek gunde Sven Van Nieuland geen kans om in de nabijheid van de bal te komen, 1-2.

Na een door Kevin Druwé opgezette aanval via Daryl, kwam Niek enkele millimeters te kort om te besluiten. Op corner kopte Mathieu de bal terug naar het penaltypunt. Verdediger, Niko De Letter besloot over het doel.

Winkel leek de nederlaag te ondergaan en kwam nog weinig overtuigend over.

Het was Daryl die de eindcijfers vastlegde op een vrijschop genomen door de ingekomen Hakim Boucheta, na fout tegen Kevin Druwé. Eerder had de Winkelse keeper, enige onzekerheid op hoge ballen laten opmerken en loste opnieuw de bal, Daryl kon met het hoofd de genadestoot toedienen, 3-1

Besluit: Gedurende de tweede helft was er, behalve één open kans nog weinig weerwerk van Winkel te aanschouwen.

Doelpunten:

1-0:  10’ Juanito Van Laere-assist, Olivier De Smet

1-1:  38’ Niek Van Sprundel

1-2:  53’ Niek Van Sprundel-strafschop. Fout op Daryl Radwidjan

1-3: 79’ Daryl Radwidjan-Vrijschop Hakim Boucheta

Opstelling: De Vleesschouwer Frederique-Hebberecht Joachim-De Letter Niko-Druwé Kevin-Bogaert Ennio(55’Boucheta Hakim)-Hebberecht Joren-Janssens Kristof -Ost Christophe-Van Sprundel Niek-Ost Mathieu-Radwidjan Darryl(87’Mortier Kevin)

Clubnieuws :

Gekwetst:

Tom De Neve: Voorlopig, alleen aan lopen toe

Noam Dierickx: Spierscheur, nog aan rusten toe.

Stephen Cox: Trainde voluit, tot zaterdag bij het trappen van penalty’s de pijn weer optrad en zodoende moest afhaken.