Vanden Borre: "Rechtsachter? Ik speel waar coach me zet"

Vanden Borre: "Rechtsachter? Ik speel waar coach me zet"
Foto: © SC

Anthony Vanden Borre is er voor de eerste keer sinds 5 september 2009 nog eens geselecteerd voor de Rode Duivels. Die dag speelde hij een indrukwekkende partij op de Belgische rechterflank. Het was echter ook het begin van een lange periode van gesukkel.

Anthony Vanden Borre heeft zich echter in korte tijd bij Genk weer opgewerkt tot basisspeler. En dat werd door Georges Leekens beloond met een selectie voor de nationale ploeg. "Dit is erg positief na al het werk dat ik de laatste maanden verrichtte", aldus Vanden Borre na de maandagtraining. "Ik ken de jongens ook nog allemaal van de jeugdteams. Mijn integratie loopt dus vlot."

Vraag is waar Vanden Borre de ploeg kan helpen. Bij Anderlecht evolueerde hij als rechtsachter, maar tegenwoordig heeft hij zijn draai gevonden op het middenveld. "Ik sta waar de coach me wilt hebben. Als hij me op rechtsachter zet, zal ik daar mijn uiterste best doen. Maar er is nog niet over tactiek gepraat. Of Leekens me vertrouwen geeft? Niet alleen ik heb dat nodig, alle spelers moeten dat krijgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties