Interview Sengier: "De honger naar eerste is groot"

Michiel Derwael
| 6 reacties
Sengier: "De honger naar eerste is groot"
Foto: © SC

Lommel United is bezig aan een sterk seizoen. De Limburgers staan al bijna het hele seizoen aan kop in de tweede klasse en dat zorgt ervoor dat de honger naar eerste klasse groot is. Doelman Björn Sengier is optimistisch."Na vorig jaar staan we een stap verder."

Lommel United kan in zijn titelrace beroep doen op Björn Sengier. De doelman is één van de steunpilaren van de Limburgers en heeft een goed oog in het behalen van de titel. “We staan er goed voor. Na 27 wedstrijden zijn wij favoriet, maar we hebben met Oud-Heverlee Leuven een zware concurrent. We moeten nu een reeks neerzetten”, vertelt Sengier aan Voetbalkrant.com.

De Limburgers leden twee nederlagen op rij, maar er is geen sprake van paniek. “Van buitenaf is er misschien paniek, maar binnenskamers is er geen stress of druk. De spelers gaan nuchter om met de nederlagen. We wisten immers dat we punten gingen laten liggen. Tegen Bergen verloren we verdiend, maar tegen Dender hadden we het geluk niet aan onze kant. Daarnaast mogen we niet vergeten dat we meer wedstrijden hebben gewonnen dan OHL.”

Franky van der Elst sprak eerder over paniek, maar de doelman relativeert deze woorden.“De trainer reageerde positief en straalde rust uit naar de groep. Hij wees ons op de positieve en negatieve dingen van de voorbije wedstrijden. Het is belangrijk dat we ons eigen spel  blijven spelen en van onze eigen sterkte uitgaan. Deze week werd er hard en scherp getraind om een goed resultaat neer te zetten tegen Heist. “

“Het zou een mentale klap zijn als we de titel niet binnenhalen” (Sengier over de titelstrijd in de tweede klasse)

Het vooropgestelde doel van de Limburgers was de eindronde, maar ze doen het ver boven de verwachtingen met die leidersplaats. “Na vorig seizoen staan we een stap verder. Het zou een mentale klap zijn als we de titel niet binnenhalen. Indien we eindronde spelen, moeten we nog een maand langer voetballen en dat wil niemand. We zijn niet kansloos in de titelstrijd, maar het zou een gemiste kans zijn”, aldus de doelman.

Het verlangen naar eerste klasse is groot bij de Limburgers. Vorig seizoen waren ze er dicht bij, maar Lierse was net sterker. “Tweede klasse is een mooie reeks, maar mijn voorkeur gaat uit naar de Jupiler League. Vorig jaar was een voorsmaakje, maar nu zijn de spelers er klaar voor. Iedereen in Lommel wil de titel binnenhalen. Ik merk nu dat er meer supporters mee op verplaatsing gaan en voor de stad zelf is dit een mooi uithangbord.”

Toekomst
Het contract van Sengier loopt aan het einde van dit seizoen af. Gesprekken over een nieuwe verbintenis blijven echter uit. “Het is nu aan het bestuur. Als zij zeggen wij willen verder met Björn Sengier, dan gaan we rond de tafel zitten. Uiteraard vind ik het jammer dat we nog niet gesproken hebben met elkaar. Ik wil naar eerste klasse en het liefste met Lommel United. Er zijn andere clubs geïnteresseerd, maar er is nog niets concreets. Ik wil nu eerst alles op de club en de titel zetten”, vertelt de Brugge-supporter.

Eén van die ploegen die belangstelling zou hebben is Club Brugge. Zij willen de West-Vlaming als tweede of derde keeper aantrekken. “Persoonlijk heb ik nog niets gehoord. Het zou mooi zijn, maar ik geloof het niet. Club is de ploeg van mijn dromen, maar ik maak mij geen illusies.”

Na twee jaar in tweede klasse is de honger groot om in de hoogste afdeling te spelen. “Mijn periode bij Willem II was leuk en dat smaakt naar meer. Lommel United haalde mij uit de vergeethoek en liet mij open bloeien. Op mijn 31ste besef ik dat ik nog beter kan. Mijn ambitie ligt in eerste klasse, als die er niet meer is, kan ik beter lager gaan spelen”, beseft Sengier.

Vrije tijd
Veel spelers zijn semi-prof in Lommel, waaronder ook Sengier. Veel vrije tijd heeft hij echter niet. “Sinds kort heb ik een deeltijdse job bij Glasbreuk. Ik moet naambekendheid verwerven bij de bedrijven in de buurt. De firma is een soort van Carglass voor gebouwen. Ik oefen mijn job in de voormiddag uit en s’avonds ga ik trainen. Mijn prioriteit blijft echter bij het voetbal liggen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties