Witsel: "Beste match voor de Rode Duivels"

Witsel: "Beste match voor de Rode Duivels"
Foto: © SC

Axel Witsel speelde tegen Oostenrijk een bijzonder knappe wedstrijd, bekroond met twee doelpunten. Hij deed zelfs de afwezige Fellaini vergeten.

"We zijn goed begonnen met veel pressing op Oostenrijk", aldus Witsel in Het Nieuwsblad. "We hebben ze niet laten voetballen en dat is omdat we heel hard voor elkaar gewerkt hebben. Ik ben blij met mijn twee doelpunten, vooral omdat ze punten opleverden. Bij de eerste gaf Defour me die bal en ik zag dat Ogunjimi buitenspel liep. Ik riep: laat die bal voor mij en dat deed Marvin perfect. Zo kon ik scoren."

Bij de tweede kreeg hij de voorzet ook van een Standard-speler. "'Ik zag die voorzet van Ciman, controleerde met de borst en ik stelde me geen vragen. Gewoon trappen was de boodschap. Het was belangrijk om snel te scoren."

"We wisten dat Oostenrijk na de 0-1 zou drukken en dat er zo ruimte zou komen. Tijdens de rust hebben tegen mekaar gezegd dat we die tweede goal moesten maken en dat is ook snel na de rust gebeurd."

"Dit was mijn beste wedstrijd in het shirt van de Rode Duivels, maar dinsdag telt dat al niet meer. Ik hou wel van mijn positie, met Defour en Simons in mijn rug. Zo krijg ik veel vrijheid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties