Louwagie niet akkoord met eventuele wijziging data

Jelle Vereecke
| 36 reacties
Louwagie niet akkoord met eventuele wijziging data
Foto: © SC

Vandaag wordt beslist op welke data de wedstrijden van de eerste speeldag van play-off I zullen gespeeld worden. AA Gent-manager Michel Louwagie zal zich verzetten tegen een wijziging.

Het was Standard die een kalenderwijziging aanvroeg, omdat het een dag minder recuperatie kreeg voor het belangrijke bekerduel van aanstaande woensdag tegen AA Gent. Standard speelt immers op zondag de topper tegen Anderlecht, terwijl AA Gent zaterdag al mag aantreden tegen Club Brugge.

Het voorstel dat op tafel ligt is dat de wedstrijden van AA Gent en Racing Genk gewisseld zouden worden. Zo zou Racing Genk-Sporting Lokeren plaatsvinden op zaterdag om 18.30 uur, Anderlecht-Standard op zondag om 18 uur en AA Gent-Club Brugge op zondag om 20.30 uur.

AA Gent zal zich echter verzetten tegen deze eventuele wijziging. "Onze kalender is veel slechter dan die van onze concurrenten", zegt manager Michel Louwagie. "Maar we hebben er ons bij neergelegd. Als de match tegen Club echter naar zondag verplaatst wordt, herzien wij onze mening en gaan wij ook wijzigingen aanvragen voor alle andere speeldagen."

"Trouwens, ik geloof nooit dat de burgemeester van Gent toestemming zal geven om op zondagavond laat een topper tegen Club Brugge te spelen", aldus Louwagie in HLN. Wordt vandaag vervolgd...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties