Van der Heyden: "Niet afgeschreven voor eerste klasse"

Steurbaut Kersten
| 16 reacties
Van der Heyden: "Niet afgeschreven voor eerste klasse"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Peter Van der Heyden mag de poorten van het Jan Breydelstadion deze zomer achter zich dichtslaan. Het contract van de linksachter wordt niet verlengd. “Ik wil in eerste klasse blijven”, zegt de 34-jarige Van der Heyden.

“Ik ben blij met de manier waarop het gegaan is”, zegt Van der Heyden in Het Nieuwsblad. “Ik wilde duidelijkheid voor de start van de play-offs. Wie respect toont voor mij, krijgt dat respect ook terug.”

“Ik weet dat ik niet meer van de jongste ben. Dit is het moment om te gaan. Anderen zullen het van mij overnemen.” Een reden kreeg Van der Heyden niet. “Ik wil die niet horen. Wat zou het mij helpen als ik een reden zou krijgen? Dan zou ik nog meer met vragen zitten. Maar het resultaat zou toch hetzelfde blijven.”

Van der Heyden blikt toch tevreden terug op zijn tweede periode bij blauw-zwart. “Ook al was het niet gemakkelijk. Het was een woelige periode voor Club Brugge. In mijn oude tijd, mijn eerste periode hier, was Club gezapig. Los en familiaal. Dat is veranderd maar ik had me aangepast.”

In juli wordt Van der Heyden 35. “Maar ik ben niet afgeschreven voor eerste klasse. Ik wil doorgaan. Aan iets anders dan eerste klasse denk ik niet. Allicht in Vlaanderen. Ik ga nu rustig afwachten en de opties overwegen die wel of niet op mij af komen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties