FC Brussels doet gouden zaak na winst tegen Antwerp

Dirk Pieters
| 22 reacties
FC Brussels doet gouden zaak na winst tegen Antwerp
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

FC Brussels deed vrijdagavond een uitstekende zaak door met het kleinste verschil te winnen van Antwerp. De Great Old mag nu zijn dromen op een eventuele eindronde helemaal opbergen.

Beide ploegen begonnen rustig aan de wedstrijd, met vooral veel balbezit rond het middenveld. Phibel kreeg een kansje voor de bezoekers en ook FC Brussels kon de kleine kansjes niet verzilveren. Iets over het half uur was het dan toch raak voor de thuisploeg. Jerome Nollevaux schoot de bal mooi binnen voorbij Kevin Wauthy; 1-0. Antwerp probeerde na de openingstreffer nog iets terug te doen, maar het moest gaan rusten met een kleine achterstand.

Ook in de tweede helft had de oudste club van het land het meeste balbezit, maar het was duidelijk dat FC Brussels die drie gouden punten niet meer wou afgeven. Di Gregorio en Glouftsis waren nog dichtbij de gelijkmaker, maar de grootste kans was uiteindelijk nog voor Siani in de slotfase.

De thuisploeg deed een uitstekende zaak in het klassement en wipt nu naar een vijftiende plaats met 32 punten. De druk ligt nu bij Roeselare (31 punten) en Rupel Boom (30 punten). Antwerp blijft zevende met 43 punten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties