Lierse en Eupen moeten toch aan de bak

Steurbaut Kersten
| 49 reacties
Lierse en Eupen moeten toch aan de bak
Foto: © SC

Cercle Brugge – Lierse en Eupen – Charleroi worden morgen gewoon gespeeld. Dat heeft het Uitvoerend Comité van de Belgische voetbalbond beslist. Daarmee gaat het Comité in tegen de uitspraak van de Eupense rechter.

Deze middag besliste de arbeidsrechter van  immers dat de wedstrijden EupenCharleroi en Cercle Brugge – Lierse zaterdag niet gespeeld mogen worden. De voetbalbond moest eerst de procedure na een klacht van Eupen afronden. De rechter legde een dwangsom van 500.000 euro per wedstrijd op, indien er toch gespeeld wordt.

De Pro League en het Uitvoerend Comité laten de competitie echter niet gijzelen en heeft beslist om de wedstrijden gewoon te laten doorgaan.

“We hebben unaniem, Eupen was afwezig, in de Pro League beslist om ons borg te stellen voor de dwangsom van 500.000 euro per match”, zegt Jean-Marie Philips van Lokeren aan de VRT. “We doen dat vooral uit respect voor de fans. Bovendien willen we ook schadevergoedingen van partners, zoals Belgacom tv, vermijden.”

De Pro League denkt er aan om in hoger beroep te gaan bij de rechtbank in Luik. Aan onderhandelen wordt er niet gedacht. “Ik denk niet dat we tot een akkoord zouden komen met Eupen en Lierse”, aldus Philips.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties