Analyse Aalst op een zucht van tweede klasse

carol Vander Cruyssen
| 24 reacties
Aalst op een zucht van tweede klasse

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Aalst won vlot zijn match tegen Oudenaarde, terwijl achtervolger Hoogstraten door Temse puntenloos werd naar huis gestuurd. De Ajuinen kunnen zondag al vieren. Onderaan knagen Cappellen en Izegem aan de achterstand op Brakel. Voor Geel-Meerhout en Sint-Niklaas wenkt plots de eindronde.

Wouter Moreels bezorgt Aalst delirium

Aalst speelde reeds op vrijdagavond zijn wedstrijd tegen Oudenaarde en dat werd zowel sportief als qua belangstelling een voltreffer. Bijna vierduizend toeschouwers zagen Aalst een droomstart nemen, toen Wouter Moreels al heel vroeg een vrije trap hard en laag binnenschoot. Aalst speelde in een zetel en liet Oudenaarde het balvoordeel, maar de geelzwarten konden nauwelijks voor dreiging zorgen. Iets voorbij het halfuur viel de wedstrijd al in zijn beslissende plooi, toen broertje Brecht Moreels zijn lichtjes afgeweken schot zag binnengaan. Wouter Moreels, de lokale topschutter bekroonde zijn sterke prestatie halverwege de tweede helft met een derde doelpunt, op strafschop. Aalst mocht vrijdagavond dus feesten en zal dat zaterdagavond nog eens hebben overgedaan, toen het vernam dat eerste achtervolger Hoogstraten op Temse in het zand beet. Een strafschop voor de rust, omgezet door Maes, zette de ex-scheepsbouwers op weg naar de zege. Hoogstraten drukte in de tweede helft, maar het scoren lukte niet. In de laatste minuut werd de ploeg uit de Kempen dan definitief uitgeteld na alweer een strafschopdoelpunt, ditmaal omgezet door Carlier. Aalst kan zaterdag de titel al vieren als het zelf wint of hetzelfde resultaat behaalt als eerste achtervolger Hoogstraten.Woensdag beslist de KBVB over het mogelijks wijzigen van de wedstrijd RC Waregem-KSC Eendracht Aalst. Normaal speelt Aalst op het veld van het Racing Waregem van zijn ex-trainer Kris Van Der Haegen. Omdat de toeschouwerscapaciteit op Waregem beperkt is, ligt momenteel het voorstel op tafel om in het Pierre Cornelisstadion te spelen. Aalst, Waregem, Hoogstraten en burgemeester Uyttersprot zijn akkoord, de bond moet nu beslissen. De recette zou dan wel gaan naar RC Waregem. Indien de aanvraag groen licht krijgt wordt er gespeeld op zaterdag om 20u.

Rode loper voor Geel-Meerhout en Sint-Niklaas

Geel-Meerhout en Sint-Niklaas zien hun kansen op deelname aan de eindronde stijgen, nu Deinze zijn licentieaanvraag intrekt. Deinze zal dus geen plezier beleven aan zijn behaalde tweede periodetitel. Aangezien Oudenaarde, Dessel en Coxyde ook niet in aanmerking komen voor deelname aan de eindronde, kunnen beide hierboven genoemde ploegen beginnen dromen van de eindronde. SK Sint-Niklaas zette alvast een stap in de goede richting door op eigen veld te winnen van een matig SK Deinze. De oranjehemden kwamen nochtans op slag van rust op voorsprong, toen Gauthier Lauwers scoorde. Kort na de rust stelde Robert Minea meteen orde op zaken. Halverwege de tweede helft zagen de bezoekers hun tweede doelman, Sven Dobbelaere, uitvallen met een schouderletsel. Hij werd vervangen door de pas 17-jarige Davy Versprille. Sint-Niklaas rook nu de overwinning en trok in de laatste 10 minuten het laken naar zich toe. Van Acker deed met Nicky Melkert een gouden wissel, want uitgerekend hij zorgde met twee treffers voor het verschil in de slotfase. Tussendoor miste hij nog een strafschop. Na negen wedstrijden zonder nederlaag beet Deinze opnieuw in het zand. S.K. Sint-Niklaas heeft de play-off nu maar voor het rapen… Ook Geel-Meerhout behoudt zijn kansen op die eindronde, ondanks puntenverlies tegen KM Torhout. In de eerste helft hield de bezoekende doelman Laleman letterlijk alles tegen. In een evenwichtiger tweede helft, rook Torhout zijn kans en kwam via een strafschop, omgezet door Cornelis, op voorsprong.Plessers zorgde echter bijna onmiddellijk voor de gelijkmaker. Verder dan dat, kwam de ploeg uit de Kempen niet, ook al omdat het na de uitsluiting van Conderaerts de slotfase met een mannetje minder moest afwerken.

Superspannende degradatiestrijd

Alle andere wedstrijden stonden in het teken van de degradatiestrijd... en daar hoort ook Vigor Wuitens Hamme nog bij. Het draait de laatste weken vierkant bij de Wuitens. Het Van De Velde-effect is reeds lang uitgewerkt en ook op het veld van Izegem, konden de Waaslanders opnieuw niets oogsten. De thuisploeg had na minder dan een kwartier al twee maal gescoord via Cnudde en Coghe. Op het halfuur bracht Scarpino zijn ploeg vanaf de stip opnieuw in de match. Hamme was daarna nog enkele keren dicht bij de gelijkmaker, maar scoren kon het niet meer. Thuisspeler Verzele kreeg nog rood. Hamme staat op een met Bornem gedeelde 13de plaats en heeft zijn schaapjes bijlange nog niet op het droge. De Klein-Brabanders behaalden op het veld van Ronse een belangrijk punt in de strijd om het behoud. In een matige partij kwam het via een strafschopdoelpunt van Martens op voorsprong. Een kwartier voor affluiten behoedde Vande Sande de thuisploeg voor een nederlaag. Olsa Brakel pakte een belangrijk punt aan de kust. Ternier bracht Coxyde nochtans op slag van rust op voorsprong. Weytens vanop de stip en Haezebroeck, zorgden nog voor het uur voor de kentering. Ternier bracht met zijn tweede van de avond, ook al vanop de stip, de stand in evenwicht. Brakel telt nu nog vier punten voor op Izegem, dat Cappellen achter zich houdt. In een kansarme wedstrijd, scoorde Van De Brul kopte het zo belangrijke doelpunt voor de Antwerpenaren, die met een negen op twaalf stevig in de degradatiestrijd zitten. Ook tegenstander Waregem is nog niet zeker van het behoud. Rode lantaarn Wielsbeke is nu al zeker, dat het zich niet meer rechtstreeks kan redden. Het behoud nog een waterkansje op de barrages na een nieuwe nederlaag op eigen veld tegen Dessel Sport. Asubonteng en Kolev brachten de bezoekers tweemaal op voorsprong, maar Tidji Carton bracht zijn ploeg telkens terug. Een derde doelpunt van dezelfde speler werd onder protest afgekeurd en dat zou hen zuur opbreken. Asubonteng en Kolev zorgden met hun tweede van de avond voor de bezoekende zege.

Wedstrijden 30ste speeldag

Eendracht Aalst - SV Oudenaarde: 3-0

Wielsbeke - Dessel Sport: 2-4

Coxyde - Olsa Brakel: 2-2

Izegem - Hamme VW: 2-1

SK Ronse - Bornem: 1-1

Geel-Meerhout - KM Torhout: 1-1

Cappellen - KRC Waregem: 1-0

SV Temse - Hoogstraten: 2-0

SK Sint-Niklaas - SK Deinze: 3-1

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties