Opstal pakt de 2de periode bij Rapide Lebbeke

Gentil Dossche
| 0 reacties
Opstal pakt de 2de periode bij Rapide Lebbeke
Foto: © SC

De belangrijke burenstrijd is met het kleinste verschil geëindigd in een overwinning voor de bezoekers. Opstal haalt hierdoor de 2de periodetitel binnen en klimt over Rapide naar de 2de plaats in de rangschikking.

In een gesloten derby kwam het eerste gevaar van de thuisploeg. Diederik Van Driessche viseerde de paal uit een schuine hoek (5’) en Bram De Roover kopte over (7’). Een schot van Dieter De Smedt vloog voorlangs (13’). Bij een verre voorzet van Khalid El Boudati ging Jeff De Visscher in de fout op Tim Van der Elst en de bal op de stip. Kosta Karamanis knalde droog binnen (20’). Opstal ging direct door op zijn elan maar Farino Steenhuyzen vlamde over (21’). Aan de overzijde mikte ook Lendert Putteman te hoog (23’). Even later moest Kevin Kesteleyn plat op een schuiver van Karamanis. De Roover kopte een voorzet van Putteman rakelings over (26’) en Kesteleyn moest gepast  tussenkomen bij een voorzet van Karamanis (34’). Op een afwijkende vlam van El Boudati had de thuisportier een goede reflex nodig (39’). Kort voor de pauze belandde een schot in de draai van Putteman nipt naast.

Rapide kwam het gretigste uit de kleedkamers. Een vrijschop van De Roover vloog via een verdedigende voet rakelings naast (48’). Ook een pegel van De Smedt week af op een bezoekend been. Benjamin Haentjens moest een vallende bal van Michael Mannaerts over de deklat tippen (52’). Bij de hieruit volgende hoekschop kopte Pieter Van den Abbeele net naast de verste paal. De Roover knalde een voorzet van Mannaerts in één tijd op Haentjens (54’). De match viel stil tot een kwartier voor tijd. Bij een snelle bezoekende counter vlamde El Boudati echter onbesuisd over. Moussa Ogab schilderde een vrije trap op het hoofd van Van den Abbeele maar Haentjens had een karpersprong in huis (79’). De bezoekende portier bleef attent bij een voorzetschot van Putteman (80’). Dean Meert nam Kesteleyn op de korrel (86’) en ook Pieter-Jan Haegeman vond de thuisgoalie op zijn weg (90’). In blessuretijd mikte El Boudati voorlangs.

Zaterdagavond trekt Rapide Lebbeke naar leider Maldegem. Eendracht Opstal is zondag gastheer voor Vrasene.

Rapide Lebbeke: Kesteleyn, K. Scheerlinckx, De Visscher, Heyrman, J. Scheerlinckx, Putteman, D. Van Driessche, Mannaerts, De Smedt (68’ Ogab), De Roover, Van den Abbeele.

Eendracht Opstal: Haentjens, De Maeyer, Van der Elst, Rottiers, Karamanis (87’ Zahriou), Steenhuyzen (47’ Meert), El Boudati, Aeti, Maes, Saerens, Van Hoomissen (59’ Haegeman).

Doelpunt:20’ Karamanis 0-1

Kaarten: geel: De Visscher, Maes, Putteman

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties