"Ik heb wakker gelegen van die nederlaag tegen Standard"

Fabian Morren
| 44 reacties
"Ik heb wakker gelegen van die nederlaag tegen Standard"
Foto: © SC

Het gaat niet goed met Anderlecht. Afgelopen zondag werd er met 1-3 verloren van Standard. Het hart van clubicoon en ex-manager Michel Verschueren bloedt.

"Natuurlijk, potverdoeme, als dat niet meer het geval was, dan kwam ik niet meer. Ik mis nog altijd geen enkele match, niet thuis, niet op verplaatsing. En ik heb wakker gelegen van die 1-3. Ik zie daar van af. Maar als je mij vraagt hoe je daarop moet reageren: dat is een delicate situatie", zegt Mister Michel in HBvL.

"Ik beschouw de nederlaag tegen Standard vooral als een verwittiging", vervolgt Verschueren. "Een serieuze verwittiging. Maar moet je daarom gaan vloeken en tieren, met deuren slaan? Neen. Je moet de spelers op hun fouten wijzen. Maar je moet ze vooral psychologisch opkrikken. Als ze zich nu laten gaan, staan we er nog veel slechter op."

"Op dit moment is Genk nog altijd onze grote rivaal. En als wij vandaag in Brugge winnen, vermoed ik dat het gedaan is voor Standard. Maar reken zelf uit: als Standard zondag Genk klopt en wij zouden verliezen in Brugge, dan bedraagt de kloof tussen ons en Standard nog ocharme twee punten. Dan kan alles nog. Hoe bedenkelijk ik dat ook vind."

"Begrijp mij niet verkeerd: ik ben voor play-offs", benadrukt Verschueren. "Maar waar ik ziek van ben, is dat de punten op het einde van de reguliere competitie door twee worden gedeeld."

"Het is alsof Cancellara in de Ronde van Vlaanderen na de Muur van Geraardsbergen twee minuten voorsprong zou hebben op Boonen, vier minuten op Gilbert en zes minuten op het peloton. Maar dat ze op de top van de Muur zouden beslissen: 'En nu allemaal wachten tot iedereen weer samen is om dan opnieuw te vertrekken'. Kan je je dat voorstellen?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties