De Witte: "Ik denk niet aan scenario zonder Europees voetbal"

Melissa Maes
| 39 reacties
De Witte: "Ik denk niet aan scenario zonder Europees voetbal"
Foto: © SC

AA Gent-voorzitter Ivan De Witte wou zaterdag na de wedstrijd tegen Standard geen commentaar kwijt. De Buffalo’s hebben na drie speeldagen slechts 2 op 9 behaald en moeten zich nu tevreden stellen met een vijfde plaats. De Witte sprak maandag voor het eerst.

AA Gent had de mogelijkheden om meer punten te sprokkelen dan de twee die het tot nu toe heeft behaald in drie wedstrijden. “Tegen Club Brugge speelden we zeer goed en tegen Lokeren was het ook nog heel aanvaardbaar”, zegt Ivan De Witte aan VRT. “Zaterdag tegen Standard hadden we dan de pech met een ongelukkig optreden van onze keeper (Frank Boeckx, n.v.d.r.). De tweede helft was wel niet goed.”

“We mikken niet op de eerste of de tweede plaats, maar wel op de derde en die levert een Europees ticket op. We staan op een punt van Club en drie van Standard. Met nog zeven duels zou het heel defaitistisch zijn om te zeggen dat het niet meer kan. Aan een scenario zonder Europees voetbal denk ik niet.”

Blauw-wit moet dan toch punten gaan sprokkelen om die derde plaats opnieuw te veroveren. “Woensdag spelen we thuis tegen Anderlecht, maar ik weiger te spreken over moeten winnen. Voor moeten is het in een club als de onze te vroeg. Maandagavond spreken manager Michel Louwagie en ik met de trainers Francky Dury en Manu Ferrera, maar we zullen geen druk uitoefenen.”

De Witte wenst het ongelukkig optreden van doelman Boeckx niet af te straffen. “We moeten onze doelman steunen en hem weer zichzelf laten worden. Zo kan hij woensdag tegen Anderlecht geweldig spelen en alles rechtzetten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties