Wijnants: "Nog geen beslissing over Europees voetbal"

Fabian Morren
| 28 reacties
Wijnants: "Nog geen beslissing over Europees voetbal"
Foto: © SC

Westerlo maakt zowel via de play-offs als via de beker nog kans op Europees voetbal. Herman Wijnants zei in de krant dat de club dat mogelijk aan zich laat voorbijgaan.

Europees voetbal kan een vergiftigd geschenk zijn, zo meent Wijnants. "Voor zo'n Europees avontuur krijg je 90.000 euro van de UEFA. dat is niet veel, zeker als er een verre verplaatsing bij komt", vertelt hij aan de VRT.

"Maar ik zal over zoiets eerst met de sportieve staf onderhandelen en ook nog met de spelers", vervolgt de manager van Westerlo. "Voor de spelers kan Europees voetbal een uithangbord zijn. Zij kunnen zich op dat niveau tonen en die kans wil ik hen zeker niet ontnemen."

Het probleem ligt bij de voorbereiding. "Als we de bekerfinale verliezen, hebben de spelers maar één week vakantie. Als Standard eerste of tweede wordt en wij de bekerfinale tegen Standard verliezen, moeten wij op 14 juli al aan de slag in Europa."

"En trainer Jan Ceulemans heeft de gewoonte om zes weken voor de eerste echte wedstrijd met de trainingen te beginnen: in dit geval op 1 juni dus. En de bekerfinale is op 21 mei. Wettelijk zijn we verplicht om de spelers drie weken vakantie te geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties