De Bruyne: "Iedereen is bang voor plaatsen 4 en 5"

De Bruyne: "Iedereen is bang voor plaatsen 4 en 5"
Foto: © SC

Kevin De Bruyne voetbalt weer als vanouds, maar toch ziet Genk de titel wegslippen na een 0 op 6. Een seizoen waarin geen Europees voetbal gehaald wordt, lijkt het doemscenario na een knappe campagne.

Ook de 19-jarige winger mag er niet aan denken. "Ik denk dat veel spelers en ploegen bang zijn voor die vierde en die vijfde plaats", zegt De Bruyne in HLN. "Veertien dagen langer moeten voetballen om dat Europees ticket nog te halen: volgens mij wordt dat mentaal heel zwaar."

"Vorig jaar zaten wij in de omgekeerde situatie. Toen dwongen wij vanuit play-off II én in die barragematchen Europees voetbal af. En zelfs toen zagen wij er nog tegen op. Maar goed, we hebben het voor elkaar gekregen."

Ondanks de twee verliespartijen is de sfeer bij Genk nog opperbest. "Er is toch nog gelachen in de kleedkamer, hoor. Het was er niet anders dan anders. Tegen Anderlecht hadden we niks te vertellen. Daar hoef je niet te lang bij stil te staan. Vooral die nederlaag tegen Standard kwam hard aan. Vijf minuten voor tijd stonden we nog voor. Als we daar hadden gewonnen, waren we van Standard af geweest. Een gemiste kans."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties