Dury: "Ik ben nog niet weg"

Dury: "Ik ben nog niet weg"
Foto: © SC

Francky Dury pakte 2 op 9 met Gent en dat is niet genoeg om Europees voetbal te mogen ambiëren. Hij beseft dat de situatie penibel is, maar ziet zijn eigen stoel nog niet wankelen.

Manager Michel Louwagie vroeg zich na Standard af of iedereen wel voor Europees voetbal wou gaan. "Het is een boodschap die de manager gerust mag maken, maar wij weten dat", aldus Dury in HLN. "Wij zijn prof genoeg. We staan vijfde op vijf punten van de eerste - geen twintig zoals vorig jaar. Bij Standard zijn er dit seizoen al problemen geweest. Bij Anderlecht, bij Club Brugge en nu een beetje bij Gent."

Toch krijgt Dury nog steun vanuit de club. "Ja, ik heb maandag nog een goede babbel gehad met de voorzitter en de manager." Toch moet Gent hoger mikken dan plaats vijf. "De mensen die mij evalueren, moeten hun evaluatie maken. Zegt de club: 'Dury, je hebt geen Europees ticket gehaald, dat is onvoldoende', dan zal ik de gevolgen aanvaarden. Ik ben een werknemer en heb verantwoording af te leggen aan de directie. Maar ik ben nog niet weg, hé. Jullie doen alsof dit mijn laatste avondmaal is. (lacht)"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties