U19 wint met 2-1 van Slovakije

Melissa Maes
| 14 reacties
U19 wint met 2-1 van Slovakije
Foto: © SC

De Belgische nationale ploeg -19 heeft donderdag met 2-1 gewonnen van Slovakije. De oefenwedstrijd werd al om 11u gespeeld omdat de Slovaken na de match huiswaarts keerden. Dinsdag speelden beide ploegen ook al tegen elkaar, toen won België met 1-0.

De Rode Duivels U19 zitten in de voorbereiding op de Eliteronde, dat is het laatste kwalificatietoernooi voor het Europese Kampioenschap -19. De Eliteronde wordt gespeeld van 24 tot 29 mei in Kroatië. De tegenstanders zijn Portugal, Estland en het gastland. De groepswinnaar stoot door naar het EK in Roemenië.

Trainer Marc Van Geersom miste voor deze dubbele oefenpot tegen Slovakije een aantal basisspelers ten opzichte van de groep die zich kwalificeerde voor de Eliteronde in Kroatië.

Even over een halfuur is het raak voor de Belgische jongeren. Jimmy De Jonghe trapte het eerste doelpunt binnen. Het gejuich was van korte duur, want de Slovaken kregen een strafschop die werd benut.

In de tweede helft eisten de fouten de hoofdrol op waardoor er weinig snelheid in het spel werd gebracht. Kort voor het einde van de partij krijgt een Slovaakse speler nog rood. De Belgen konden van de man meer situatie profiteren. Invaller Igor Vetokele bezorgde de U19 alsnog de overwinning.

België: Gilles Lentz - Pierre-Yves Ngawa (71’ Hannes Van der Bruggen) - Noé Dusenne – Ben Santermans - Jelle Rykx - Florent Cuvelier (K) (46’ Tom Pietermaat) - Sébastien Cleirens (60’ Igor Vetokele) - Simon Wantiez - Dylan De Belder - Andreas Luckermans - Jimmy De Jonghe

Slovakije: Lukáš Urminský - Martin Vrablec - Jakub Bartek (K) - Ivan Hladík - Patrik Jacko - Tomáš Mikiniè (71’ Boris Turèak) - Erik Ujlaky (88’ Michal Kamenèík)- Zoltán Cibul’a - Erik Gemzický – Jacub Paur (67’ Ivan Schranz) - Jozef Dolný

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties