Interview Jørgensen: "Na de zomer krijg je meer van mij te zien"

Melissa Maes
| 20 reacties
Jørgensen: "Na de zomer krijg je meer van mij te zien"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jesper Jørgensen, een naam die leuk klinkt, maar zeker een naam om te onthouden. De verdedigende middenvelder is een ambitieuze man: "Ik ben in Gent om prijzen te winnen".

Jesper Jørgensen is zo een speler die trouw is aan zijn club. Tien jaar lang speelde de Deen bij Esjberg. Na 201 wedstrijden vond de blonde Viking het toch tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan. “Ik heb voor Gent gekozen omdat ik hier meer mogelijkheden heb om Europese wedstrijden te spelen.”

“Europees kampioen 1992 leeft nog steeds in Denemarken”
Jørgensen steekt zijn ambities niet weg. “Hopelijk word ik binnenkort opgeroepen voor het Deense nationale team. Bij Gent maak ik daar meer kans op dan als ik bij Esjberg was blijven spelen.”

“In 1992 werd Denemarken Europees kampioen en dat leeft daar nu nog steeds.” In groep H staat Denemarken momenteel op de derde plaats, gedeelde zeven punten met Portugal. “In die groep staat Noorwegen eerste. Een vriend van me speelt daar, dus ik wil zeker niet dat Denemarken dan verliest. Maar het wordt moeilijk voor mijn thuisland om te kwalificeren.”

Verrast door Gent
De 26-jarige Deen is voor het eerst ver van huis. “Het is moeilijk, maar de club helpt om het zo aangenaam mogelijk te maken. Ik verblijf in Gent met mijn vriendin en mijn familie komt vaak over. Mijn vrienden mis ik ook, via Facebook of Twitter is dat contact niet hetzelfde.”

“Over Gent zelf kan ik heel positief zijn. Ik was verrast door de stad. Ik hoop in de toekomst nog andere Belgische steden te ontdekken, maar nu zijn er te veel wedstrijden en moet ik genoeg rusten. In de eerste plaats ben ik hier om te voetballen.”

De lokale eetgelegenheden maken ook een goede indruk op Jørgensen. “Het eten is hier heerlijk. De restaurants zijn hier beter dan in Denemarken. Ik eet bijna alles, maar toch blijf ik het meest verzot op Mexicaans eten en sushi.”

“Prijzen winnen met de club”
“De eerste zes maanden moest ik me aanpassen, ik probeerde mijn best te doen op training. De stijl is hier anders dan in Denemarken, maar na de zomer krijg je meer van mij te zien.”

“Gent maakt dit seizoen nog steeds kans om een Europees ticket te veroveren. Lukt het nu niet meer, dan zeker volgend seizoen. Dan ben ik gedurende de hele competitie aanwezig en kunnen we het dan beter doen. Met Gent wil ik prijzen pakken.”

Woensdagavond moest Jørgensen na de rust geblesseerd in de kleedkamer blijven. “Vandaag (donderdag n.v.d.r.) zijn er scans gemaakt van de adductoren. De resultaten ken ik nog niet. Het zal moeilijk worden voor zaterdag. Anderzijds, het kan iets kleins zijn dat groots aanvoelt. We moeten het dag per dag bekijken.”

Is er nog een toekomst na de Buffalo’s? “Als ik hier ook tien jaar blijf, dan zal ik met pensioen moeten. Als voetballer moet je uiteraard dromen. Grotere competities zijn altijd leuk en ook ik wil verder groeien, maar nu concentreer ik me op Gent. Dit is nu de beste plaats waar ik kan zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties