Cruz: "Trainer wil dat ik blijf, maar voor mij is het afgelopen"

Steurbaut Kersten
| 30 reacties
Cruz: "Trainer wil dat ik blijf, maar voor mij is het afgelopen"
Foto: © SC

Daniel Cruz verscheen tegen Westerlo aan de aftrap. Een opvallende beslissing van Jacky Mathijssen. De Colombiaan verlaat immers op het einde van het seizoen het Kiel.

Voor Cruz kwam de basisplaats niet als een complete verrassing. “Dat ik vorige week plots mocht meespelen, verbaasde me wel”, zegt de middenvelder. “Voor de play-offs had ik immers een gesprek gehad met de club en daarin werd duidelijk meegedeeld dat ik bijna niet meer zou spelen. Maar je ziet dat in voetbal alles snel kan veranderen.”

Cruz: “Trainer gelooft in me”
Na de thuiswedstrijd verklapte Cruz dat Germinal Beerschot een spelletje met hem had gespeeld. Eerst zou de Colombiaan een contract krijgen, maar daarna moest hij plots toch weg. En dat na negen jaar loondienst bij de Antwerpse club.

Trainer Jacky Mathijssen hield in Westerlo echter geen rekening met de toekomst van de speler en dropte hem in de basis. “De trainer heeft vertrouwen in mij en wil dat ik bij Germinal Beerschot blijf”, weet Cruz.

“Maar voor mij is het verhaal afgelopen. Vanuit het bestuur voel ik geen vertrouwen. Ik zal tot de laatste speeldag alles geven voor deze club, maar na de play-offs is het gedaan. Ik denk niet dat deze basisplaats daar nog iets aan veranderd.”

Vanoppen
Cruz liep voor de wedstrijd sterke man Patrick Vanoppen nog tegen het lijf. “Hij heeft me niets gezegd”, aldus de Colombiaan. “Hij wenste me alleen succes met de wedstrijd. Na de nederlaag wordt het nog moeilijk om Play-Off 2 te winnen, maar we moeten erin blijven geloven. Je weet nooit wat Westerlo nog doet.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties