Vanoppen moet 5 miljoen euro schulden wegwerken

Jelle Vereecke
| 124 reacties
Vanoppen moet 5 miljoen euro schulden wegwerken
Foto: © SC

Germinal Beerschot kampt met een schuldenberg van vijf miljoen euro. General manager Patrick Vanoppen heeft een plan klaar om die schulden weg te werken. "De spelers zullen het voelen", aldus Vanoppen.

Germinal Beerschot kampt al jaren met een structureel tekort van om en bij de 2,5 miljoen euro, dat telkens bijgepast wordt met uitgaande transfers en andere eenmalige inkomsten, weet HLN. Bovendien kan de club op die manier de 2,48 miljoen euro schulden uit het verleden niet wegwerken. Een hoogst ongezonde situatie dus.

Vorige zomer kwam er dan ook een bedrijfsrevisor langs op de club om de boekhouding na te pluizen. Die verplichtte de club een herstelplan op te stellen, dat in februari werd voorgelegd. "Vorig jaar beloofde men om te besparen op de spelerslonen, maar ondertussen zijn die toch opgelopen tot 7,5 miljoen euro. Dat is 66 procent van ons budget: dat is onhoudbaar", aldus Vanoppen.

"We zullen volgend seizoen 2,5 miljoen euro op spelerslonen moeten besparen", zegt Vanoppen. "En daarna zullen we spelers aantrekken die presteren naar het geld dat ze ervoor krijgen. We hebben hier al te veel spelers gehad die op het veld niet bewijzen dat ze hun riante maandloon waard zijn."

"Het eerste wat ik nu ga doen, is 2,5 miljoen euro in de club pompen. Het grootste deel, 1,7 miljoen euro, is al gestort. Met dat geld werken we het tekort van dit seizoen weg, zodat we volgend seizoen met een propere lei kunnen beginnen. Daarna volgt een grote saneringsoperatie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties