Van Acker: "Voluit mijn kans gegrepen"

Van Acker: "Voluit mijn kans gegrepen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als er één man een speciale vermelding verdiende, was het wel Thibaut Van Acker. De jonge middenvelder leek wel het ontbrekende puzzelstuk waar Club al zo lang achter zoekt.

Van Acker speelde fris en had na de wedstrijd ook nog een nuchtere analyse in huis. "We wisten dat we hen van in het begin bij de keel moesten grijpen", glimlachte Van Acker. "We hadden de match direct in handen. Wat het verschil met de andere wedstrijden was? Ik weet het niet, maar we weten wel dat als we kunnen combineren, we goed zijn. Ik speelde mijn beste match voor de A-ploeg. Dat commanderen? Dat moet als middenvelder, anders loopt alles in het honderd."

"Ik heb voluit mijn kans gegrepen. Ik kreeg dit seizoen weinig mogelijkheden om dat te doen en dat begreep ik soms niet. Ik trainde goed en stelde me soms wel vragen, maar de trainer beslist natuurlijk altijd in het belang van de ploeg. Maar ondertussen ben ik wel gegroeid, zowel qua fysiek als qua kracht."

Hij was zelfs heel dicht bij een doelpunt. "Die bal moet altijd binnen zitten. Er zat wel veel effect op en Courtois had een goede save in huis, maar dit was mijn kans om er eentje te netten."

Over zijn toekomst is hij alvast duidelijk. "Volgend seizoen? Natuurlijk blijf ik, want ik hoop iets moois terug te geven aan Club."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties