De Bruyne: "In Gent scoren is altijd leuk"

Steurbaut Kersten
| 14 reacties
De Bruyne: "In Gent scoren is altijd leuk"
Foto: © SC

Kevin De Bruyne heeft wat met het Ottenstadion. In augustus maakte hij er al eens het Doelpunt van de Week en ook zaterdag solliciteerde de Genk-speler naar een nieuwe vermelding. “In Gent scoren is altijd leuk.”

Net als in augustus opende De Bruyne met een prachtig doelpunt de score in het Ottenstadion. Waar de Gentenaar op de tweede speeldag van het seizoen nog verschroeiend uithaalde, krulde hij nu de bal voorbij Bojan Jorgacevic via de paal binnen.

“Het was eigenlijk een voorzet-schot”, geeft de middenvelder toe. “Op training oefenen we ook altijd op zo’n ballen richting de tweede paal. Als er nog iemand aankomt, is de doelman meestal geklopt. Het zijn ballen met veel risico, maar het draaide goed uit vandaag. En in Gent scoren is altijd leuk, er zaten veel vrienden van mij in de tribune.”

Dinsdag volgt tegen Standard de apotheose van het seizoen. Een rechtstreeks duel zal beslissen over de titel. “Het wordt een wedstrijd met veel druk en spanning”, beseft De Bruyne. “Hopelijk wordt het één van de mooiste momenten van mijn carrière.”

“Veel mensen zeggen nu dat Standard favoriet is, maar de kansen zijn fiftyfifty. Er is zoveel druk. Hoe zullen de spelers daarop reageren? Hoe gaan we om met de spanning? Wij hebben alvast een klein voordeel dat we thuis spelen en genoeg hebben aan een puntje. Al mag dat niet ons uitgangspunt zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties