Hubert: “We moeten uitgaan van een goede organisatie”

Michiel Derwael
| 14 reacties
Hubert: “We moeten uitgaan van een goede organisatie”
Foto: © SC

Dinsdag valt het doek over het kampioenschap in België. Racing Genk en Standard strijden in een onderling duel voor de titel. Beide ploegen staan met evenveel punten aan de leiding.

Een wedstrijd als dinsdag ga je als speler niet veel meemaken en dat weet ook Genk-aanvoerder David Hubert. “Er is weinig tijd om toe te leven naar de wedstrijd tegen Standard. Vandaag hebben we gerecupereerd, omdat we gisteren diep zijn gegaan om dat derde doelpunt te maken. Voor de rest is het niet anders dan een gewone wedstrijd. De spanning en de druk neemt wel toe, maar dat is gezonde druk.”

“We moeten deze wedstrijd aanpakken zoals elke wedstrijd. We moeten uitgaan van een goede organisatie en weinig kansen weggeven. Daarnaast moeten we zelf gebruik maken van de ruimte die we krijgen”, legt Hubert uit.

Genk heeft wellicht het voordeel dat ze voor eigen publiek mogen spelen en dat beaamde de middenvelder. “Het is fantastisch dat we in eigen huis mogen spelen. We hebben goede supporters en op deze manier kunnen we ze iets schenken.”

“Hoeveel kans wij maken? Ik ga daar geen procent op kleven. De winnaar is kampioen, zo simpel is dat. We hebben het voordeel dat we thuis spelen en aan een punt genoeg hebben. Maar dat kan ook een nadeel worden voor ons, want we gaan misschien terughoudend spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties