Geen Standard-delegatie op Gala van de Profvoetballer

Ruben Philippe
| 48 reacties
Geen Standard-delegatie op Gala van de Profvoetballer
Foto: © SC

De spelers en technische staf van Standard zullen niet afzakken naar de uitreiking van de Profvoetballer van het Jaar. Het vroege aanvangsuur en de stemprocedure liggen de Luikenaars dwars.

Zaterdagavond spelen de Rouches de bekerfinale tegen Westerlo. Na afloop van de wedstrijd vertrekken de spelers richting Luik om op de place Saint-Lambert de fans te groeten. “Gezien het late uur van het feest is het niet redelijk dat we zondagmorgen om halftien al in Brussel moeten zijn voor de Profvoetballer van het Jaar”, aldus de eerste reden voor de afwezigheid.

Naast het vroege aanvangsuur ligt er nog iets op de maag in Luik. “In tweede instantie moeten er vragen gesteld worden bij de stemprocedure. Die werd afgesloten op 14 april, zodat er bij de stemming geen rekening gehouden werd met met de prestaties in de play-offs”, klonk de tweede reden waarom er zondag geen Standard-speler te bespeuren zal zijn op het Gala van de Profvoetballer van het Jaar.

Bij de Pro League zitten ze verveeld met de zaak, mede omdat Standard twee kandidaten aflevert in evenveel categorieën. Axel Witsel is immers genomineerd als Profvoetballer van het Jaar, terwijl Sinan Bolat werd opgenomen in de selectie van Beste Doelman van het Jaar.

“Ik ga in de komende dagen nog proberen om de mensen van Standard op andere gedachten te brengen. Als dat niet lukt, kunnen we dat alleen maar betreuren”, aldus Ludwig Sneyers, directeur-generaal van de Pro League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties