Medische blunder verpestte seizoen Huntelaar

Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Medische blunder verpestte seizoen Huntelaar
Foto: © SC

Klaas-Jan Huntelaar is fit voor de bekerfinale van straks tegen MSV Duisburg. Maar de speler van Schalke miste wel nagenoeg de complete tweede helft van het seizoen.

"De dag voor de wedstrijd in Beieren werd er een mri-scan gemaakt en dacht een heel optimistische radioloog dat ik misschien nog wel kon spelen", vertelt Huntelaar.

"Er stond een revalidatie van drie tot vijf weken voor, maar na vijf weken was de knie geïrriteerd en dik. Ze zijn mijn knie te snel gaan belasten. Op een echo zag men dat het gewricht van binnen ontstoken was en kon ik van voor af aan beginnen."

"Ik ben echt boos geweest, had vijf weken keihard gewerkt, om niks! Als ik direct de eerste twee weken complete rust had 'gepakt' en daarna was gaan trainen, had ik de cruciale fase van het seizoen niet gemist. Al met al was ik er tien weken uit, terwijl het er echt niet meer dan drie of vier hadden hoeven zijn", klaagt de Nederlander.

Huntelaar is straks wel fit. "Ik heb Schalke aangegeven dat ik bij mijn eigen fysio Allert Pol wilde revalideren in Amsterdam en heb drie weken dagelijks met hem doorgebracht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties