Verrassende nederlaag Kiev doet wenkbrauwen fronsen

Manuel Gonzalez
| 11 reacties
Verrassende nederlaag Kiev doet wenkbrauwen fronsen
Foto: © SC

Op de laatste speeldag van de eerste klasse in Oekraïne is Sevastopol gedegradeerd en redde Illichivets zijn hachje. Wie zal u zeggen?

Toch zit er een opvallend verhaal achter deze wending. Voor de laatste speeldag van deze middag stond Sevastopol met 27 punten één puntje boven Illichivets.

Topclub Dinamo Kiev speelde uit bij Illichivets en stond binnen het halfuur al 0-2 voor dankzij onder meer een doelpunt van Shevchenko (foto). Sevastopol stond toen thuis ook al 0-1 achter en die wedstrijd eindigde zo.

Als beide clubs verloren zou Sevastopol in de hoogste klasse blijven, maar in het laatste halfuur scoorde Illichivets zowaar nog drie keer tegen Dinamo Kiev met de derde treffer in de 90ste minuut.

De voetbalfans in Oekraïne keken verbaasd toe hoe de match volledig kantelde en een mak Dinamo de zege weggaf aan Illichivets dat zo na het eindsignaal een groot feest mocht opzetten.

Dinamo Kiev had niks meer te winnen of te verliezen, want concurrent Shakhtar was al kampioen en Dinamo was zeker van de tweede plaats voor de laatste speeldag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oekraïense Premier League

Nieuwste reacties