Interview Clepkens: "Er is interesse uit eerste klasse"

Steurbaut Kersten
| 4 reacties
Clepkens: "Er is interesse uit eerste klasse"
Foto: © SC

Waasland-Beveren kan vanavond de promotie naar eerste klasse afdwingen. Dat heeft de Wase club voor een groot deel te danken aan zijn trefzekere doelman Michael Clepkens. “Ik wil met deze club naar eerste klasse.”

Silvio Proto, Sinan Bolat en Michael Clepkens . Het rijtje doelmannen dat de voorbije seizoenen in dit land een doelpunt met het hoofd heeft gemaakt groeit sneller dan de hoop op een geslaagde Belgische regeringsvorming.

De treffer van de Limburgse Turk was goed voor een verlengd verblijf in Europa, de knik van Clepkens levert Waasland-Beveren mogelijk de promotie naar eerste klasse op. De 25-jarige Brusselaar blijft er echter cool onder.

Met hippe pet op het hoofd en sportschoenen in trendy kleuren aan de voeten draait hij de klok toch nog eens 72 uur terug. “Ik wou de afvallende bal afwachten in de tweede lijn, maar de coach zei dat ik dieper moest gaan. Ik sprong en de bal ging tegen de netten, zonder dat ik wist waar de goal stond. Ongelooflijk.”

Hoeveel keer heb je de beelden ondertussen nog gezien?
“Drie, vier keer. Het is mooi om de reactie van het publiek te zien. Het was een belangrijk doelpunt voor heel de ploeg, maar ik hoop dat ik vanavond niet moet scoren en dat ik gewoon ballen mag pakken. Het is niet mijn job om doelpunten te maken.”

Je bent wel een man van grote momenten. Twee jaar geleden trapte je Racing Mechelen nog voorbij Zulte Waregem.
“Die beslissende strafschop is nog altijd het mooiste moment uit mijn carrière. Twee doelmannen die een strafschop moeten nemen, het gebeurt sowieso al niet veel. Ik pakte de poging van Bossut en maakte het dan zelf af. We gingen naar de kwartfinale. Een schitterend resultaat voor een derdeklasser.”

We zouden je echter oneer aandoen om alleen daarover te praten. Je hebt bij Waasland-Beveren een uitstekend seizoen achter de rug en werd zelfs verkozen tot beste doelman in tweede klasse.
“Het is een schitterend jaar geweest. Dit is nog maar mijn eerste seizoen in tweede klasse, maar ik heb heel hard gewerkt. Mijn doel was om sober en efficiënt te spelen en punten te pakken voor Waasland-Beveren. Ik denk dat ik mag zeggen dat ik in mijn opzet geslaagd ben.”

“Dat ik er als beste keeper zou uitkomen, had ik nooit durven dromen. Ik heb wel een goede basis en goede reflexen als doelman, maar in juni had ik fysiek nog een hele grote achterstand op de rest van de groep.”

“En mentaal was het een zwaar jaar voor mij. Ik moest van bij de voorbereiding de lat steeds hoger leggen en heb nu al vijftig, zestig matchen achter de rug. Hopelijk komt er geen testmatch meer bij, want ik kan de rust gebruiken. Als ik na een training thuis kom, ben ik kapot.”

En waar leg je de lat voor volgend seizoen?
“Ik wil naar eerste klasse. Ik ben ervan overtuigd dat ik er de kwaliteiten voor heb, maar ik besef ook dat ik nog constanter zal moeten presteren en harder moet werken. Zo moet het uitvoetballen beter en kan ik ook fysiek nog sterker worden.”

“In het beste scenario dwing ik de promotie af met Waasland-Beveren. Ik heb net bijgetekend voor twee jaar en voel me hier heel gelukkig. Ik weet dat er interesse is van eersteklassers, maar heb mijn manager gevraagd me daar niet over aan te spreken. Ik wil honderd procent geconcentreerd zijn voor de wedstrijd tegen Eupen.“

Hoe zit het met de zenuwen in de spelersgroep voor de wedstrijd in Eupen?
“Er is totaal geen stress. Iedereen dacht voor de eindronde dat we niet zouden meedoen voor de eerste plaats, maar we hebben karakter en kracht getoond. De honger in deze groep is heel groot. Iedereen wil die eindronde winnen, ook al zijn er jongens die weten dat ze niet meegaan naar eerste.”

“De coach heeft dit seizoen een heel belangrijke rol gespeeld. Tijdens de voorbereiding was hij heel streng, maar de groep heeft heel volwassen gereageerd en respecteert zijn regels.  Hij heeft de groep gebracht tot waar we nu staan.”

Je bent er nu zo dicht bij. Hoe groot zou de ontgoocheling zijn als het toch nog mislukt?
“We zullen onszelf niets te verwijten hebben. Waasland-Beveren heeft een heel mooi parcours afgelegd. En we zijn nu niet zover gekomen om te verliezen. Er is nog geen feestje gepland voor vanavond, maar ik denk dat de meeste jongens morgen wel verlof hebben genomen (lacht). “

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties