De Keersmaecker: "Leekens is de architect van dit succes"

Fabian Morren
| 53 reacties
De Keersmaecker: "Leekens is de architect van dit succes"
Foto: © SC

François De Keersmaecker beleeft eindelijk eens leuke tijden met de Rode Duivels als bondsvoorzitter. "Ik ben een gelukkige voorzitter, ja", zegt hij in GvA.

"Ik hoed me voor euforie. De wedstrijd tegen Turkije is nog lang niet gewonnen. En zelfs als dat lukt, blijft de weg lang. Maar wat we nu meemaken met de nationale ploeg is wel een verademing. Het Koning Boudewijnstadion dat in 2,5 dag uitverkocht was. 2.000 Turkse tickets die in zeventien minuten de deur uitwaren. Dat hadden we nog nooit meegemaakt", zegt De Keersmaecker.

Het leverde bondscoach Georges Leekens al een contractverlenging op. "Het is een manier om aan te geven dat we bijzonder veel vertrouwen in Georges hebben. En terecht. Dat we over goede spelers beschikten, wisten we al langer. Het was kwestie om er een goede ploeg van te maken. Daar is meneer Leekens op zeer korte termijn in geslaagd. Georges is zonder twijfel de architect van dit succes."

De contractverlenging houdt evenwel geen loonsopslag in voor Leekens. "Nee, er stond een optie in zijn contract en die hebben we gelicht. Het contract is verlengd aan dezelfde voorwaarden", zo vertelt De Keersmaecker.

De bondsvoorzitter verwacht nu dat de Rode Duivels zich plaatsen voor een groot tornooi. "Lukt het niet voor Polen en Oekraïne, dan moéten we er twee jaar later in Brazilië staan. Voor zo'n tornooi doe je het tenslotte allemaal. Dan sta je in de schijnwerpers. Dan ziet de hele wereld je federatie en je elftal. Dat wil ik absoluut meemaken. Ik wil niet de geschiedenis ingaan als de voorzitter die nooit op een internationaal tornooi was met de Rode Duivels."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties