Vertonghen: "We moeten winnen, een punt is niet genoeg"

Vertonghen: "We moeten winnen, een punt is niet genoeg"
Foto: © SC

Jan Vertonghen heeft dinsdag voor het eerst meegetraind met de Rode Duivels. De Ajacied verzekerde dat hij fit is teruggekeerd van een week in de Verenigde Staten met de Nederlandse landskampioen.

“Het gaat goed met mij. We hebben in de Verenigde Staten twee wedstrijden gespeeld en ik heb voor de tweede match gevraagd om negentig minuten op het veld te staan om hier zo fit mogelijk aan te komen”, aldus Jan Vertonghen.

“Vanochtend hebben we al enkele besprekingen gehad. Er is zeker concurrentie, maar zeven of acht spelers verwachten wel dat ze zullen spelen. Ik ben daar niet bij. Volgens mij gaat het tussen Thomas Vermaelen en mij voor de positie van linksachter. Maar deze ploeg is zo goed dat het al geweldig is als je speelt.”

Vertonghen is met Ajax Nederlands kampioen. “Deze wedstrijd winnen zou aanvoelen als een tweede prijs pakken. We hebben vanochtend ook al even naar de rangschikking gekeken, en een punt is niet genoeg. We moeten winnen. Maar net zoals bij Ajax is het goed dat we moeten winnen.”

“Individueel zijn we zeker niet minder. Sinds de laatste match zijn we gegroeid en hebben we vertrouwen gekregen. We spelen ook thuis in een vol stadion, dus ik zou mijn geld op de Rode Duivels zetten.”

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties