Mignolet: "Wil zelfs met 4-3 winnen"

Mignolet: "Wil zelfs met 4-3 winnen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Simon Mignolet was de eerste die zeker was van een plaatsje in de basis tegen Turkije. De doelman schuift alle bijgelovigheid en individueel belang opzij en rekent op winst.

"Ik had eigenlijk wel verwacht dat ik aan de aftrap zou komen", aldus Mignolet. "Ik speelde goed tegen Oostenrijk en Azerbeidzjan en zou dan ook niet weten waarom ik mijn plaats zou kwijtgeraakt zijn. Maar natuurlijk moet iedereen scherp zijn. En dat is ook zo, niemand loopt er hier de kantjes vanaf."

Mignolet is de 'mister cool' zelve. Weinig kan hem uit zijn lood slaan. "In Engeland spreken ze zelfs niet over wie eerste doelman is of niet. Wie de beste is op training staat in de ploeg. Bij Sunderland moet ik altijd op de toppen van mijn tenen spelen. Dus veel verandert er niet."

"Kazim Kazim? Al vreemdere figuren tegengekomen"
De vraag wie van de Turkse aanvallers hij vreest, was dus ook eigenlijk overbodig. "Niemand. We hebben wel video's bekeken, maar toen ik pas in Engeland aankwam wist ik ook niet tegen wie ik ging komen te staan. Kazim Kazim? Tja, hij heeft veel tatoeages, maar angst boezemt hij mij niet in. Ik ben al vreemdere figuren tegengekomen."

De focus bij alle internationals ligt bij die ene match. Nog nooit zoveel concentratie gezien bij de Rode Duivels. "Dit is één van de belangrijkste matchen ook. Iedereen moet persoonlijk belang opzij schuiven. Ze zeggen dat een doelman absoluut geen doelpunten tegen wil krijgen. Ik speel liever een slechte wedstrijd en win met 4-3 dan dat we punten verliezen. Alles moet wijken morgen."

Ouders op vakantie
Mignolet houdt daar echter geen rekening mee. "Ik weet op voorhand nooit of ik een goede wedstrijd ga spelen. Dat zie je in de wedstrijd zelf. Het kan zijn dat ik me voor een wedstrijd slecht voel, maar dat ik na de eerste bal die ik pak een supermatch speel. Dat hangt er allemaal van af. Voor een doelman is het natuurlijk altijd makkelijker om veel werk te hebben, maar daar hoop ik echt niet op deze keer (lacht)."

Het hele land heeft zich achter de Rode Duivels geschaard. De sfeer in het Koning Boudewijnstadion belooft hels te worden. "Ik heb wel al meer voor 50.000 man gespeeld. Er zullen ook heel wat familie en vrienden van mij aanwezig te zijn. Spijtig genoeg zijn mijn ouders er niet. Hun vakantie was al besproken toen ik voor de eerste keer werd opgeroepen. Mijn vader zat er wel mee in. Hij was al aan het kijken of hij een laptop kon meenemen of zo."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties