"Spelers worden weggepest"

Fabian Morren
| 50 reacties
"Spelers worden weggepest"
Foto: © SC

Ex-profvoetballer Wouter Vrancken haalt zwaar uit in Het Nieuwsblad. "Alles draait om geld en ego's", zegt de voormalige middenvelder van onder meer AA Gent, Genk en KV Mechelen.

"Het gaat vooral om de schijnheiligheid", aldus Vrancken. "Alles draait om geld, waardoor je pas wordt gerespecteerd als je presteert en geld binnenbrengt, niet om wie je bent. Hoe ouder ik werd, hoe moeilijker ik het daarmee had. Waardoor ik dan meer en meer de confrontatie moest aangaan."

Bij KV Mechelen belandde Vrancken op een dwaalspoor door coach Peter Maes. "Dat was inderdaad ook mijn probleem in Mechelen. Na een bespreking van de trainer hoorde ik van veel spelers nogal wat kritiek."

"Spelers met een aanzienlijke reputatie maar die wel zwegen in de kleedkamer", vervolgt Vrancken. "Maar wanneer ik dan Peter Maes wél mijn mening durfde zeggen, werd ik uitgerangeerd. Wat wel meer spelers overkwam."

"Maar het gaat niet alleen over Maes, in elke club waar ik heb gespeeld, heb ik gevallen gezien waarin spelers monddood worden gemaakt. Spelers die meteen naar de B-kern worden verwezen, die worden weggepest."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties