Zetterberg: "Safari en Molins zijn versterkingen"

Fabian Morren
| 31 reacties
Zetterberg: "Safari en Molins zijn versterkingen"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht nam met Behrang Safari en Guillermo Mollins twee landgenoten van tweevoudige Gouden Schoen Pär Zetterberg over. "Bij Scandinaven weet je wat je krijgt", zegt de Zweed.

Zetterberg weet waar het verschil ligt tussen spelers uit Scandinavië en spelers uit Afrika en Zuid-Amerika. “Bij Scandinaven weet je wat je krijgt. Ze integreren zich gemakkelijk en leren vlot nieuwe talen”, aldus de voormalige spelmaker aan Het Nieuwsblad.

In Safari ziet Zetterberg een linksback die ook in een meer offensieve rol tot zijn recht komt. “Hij voetbalt goed mee, is snel en heeft een goede voorzet. Vergelijk hem met Henrik Anderesen die ooit in het Astridpark speelde. Het moet zelfs mogelijk zijn hem als middenvelder samen in een ploeg met Deschacht op te stellen. Toch blijf ik erbij dat zijn beste positie de linksachter is.”

Guillermo Molins heeft dan weer iets minder ervaring volgens Zetterberg. “Hij is een talentvolle speler met een goede techniek. Vergelijk hem niet met Wilhelmsson. Die was nog net iets sneller en vaardiger. Mollins is eerder het werkende type en hij beschikt bovendien over een goed schot.”

Zowel Mollins als Safari speelden al voor de nationale ploeg. “Voor Safari is er zeker een basisstek bij Zweden weggelegd”, besluit Zetterberg. “Voor Molins is het belangrijk dat hij zich bewijst bij Anderlecht, maar ik zie hen allebei als versterkingen.”

Auteur: Stefan Claus

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties