Bond schrapt SVV Damme en HO Oostende

Bond schrapt SVV Damme en HO Oostende
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De voetbalbond heeft op de Algemene Vergadering beslist om SVV Damme en Hoger Op Oostende te schrappen van de bondslijsten.

De schrapping van Hoger Op Oostende is niet zo'n verrassing. De 4e provincialer moest vorig seizoen al overgaan tot algemeen forfait en leek op sterven na dood.

Dat ook eersteprovincialer Damme geschrapt werd, is een veel grotere verrassing. SVV Damme, dat vorige week nog Olivier De Cock overnam van Roeselare, zou een openstaande schuld van 830 euro niet op tijd betaald hebben. Damme-voorzitter Joris De Leyn reageert verrast: "Volgens mij was de deadline voorzien op 30 juni, zodat mijn penningmeester nog tijd genoeg heeft om deze betaling uit te voeren. Zelf heb ik intussen contact opgenomen met Gilbert D'hont, lid van het Uitvoerend Comité, om te proberen onze zaak te bepleiten."

Volgens PC-voorzitter Willy Ozeel is de schrapping onomkeerbaar: "SVV was al langer gewaarschuwd dat de deadline van die betaling 16 juni was. Er zijn nu twee mogelijkheden: ofwel wordt er in 1e provinciale met 15 ploegen gespeeld ofwel komt er in elke reeks een extra stijger. In dat geval promoveren FC Meulebeke, Zwevezele en Ploegsteert als beste verliezers alsnog."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

West-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties