Misnoegde Suarez: "Mijn stijl botst met die van de trainer"

Misnoegde Suarez: "Mijn stijl botst met die van de trainer"
Foto: © SC

Matias Suarez heeft zich op het oefenkamp in Tegelen heel kordaat getoond. De Argentijn wil een basisplaats en als dat niet lukt, wil hij een transfer.

Suarez heeft in de afgelopen drie jaar niet echt een basisplaats kunnen afdwingen. Hij denkt nu dat hij niet past in de plannen van Ariël Jacobs. "Ik ben geen jongen die problemen zoekt", zegt hij in Het Nieuwsblad. 'Maar ik zit er wel mee. Op training blijf ik werken om te bewijzen dat de coach zich vergist, maar ik heb ook mijn twijfels. Ik durf zelfs bepaalde acties niet meer uitvoeren omdat ik bang ben dat ik dan zeker geen basisspeler zal zijn. Zoals ik het zie bevalt mijn speelstijl de trainer niet."

"Ik hou ervan om korte combinaties op te zetten met spelers zoals Reynaldo, Kanu en straks Vargas, maar de coach verkiest passes in de diepte. Ik hou ervan om de bal te voelen, te dribbelen en tegenstanders uit te dagen, maar de trainer houdt daar niet van. Onze stijlen botsen en dat verklaart misschien waarom ik zo weinig speel."

 Suarez heeft er dan ook genoeg van en wil het nog een halfjaar proberen. "Ik ben Anderlecht erkentelijk voor de manier waarop ze mij als club opvangen en omringen, maar als mijn speelstijl niet past bij de trainer dan moet ik een oplossing vinden. Als ik in januari nog steeds in dezelfde situatie zit, dan moet ik iets ondernemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties