Westerlo zonder spitsen Europa in

Jelle Vereecke
| 23 reacties
Westerlo zonder spitsen Europa in
Foto: © SC

Donderdag moet Westerlo al aan de bak in Europa. De Kempenaars nemen het op tegen het Finse TPS Turku. Trainer Ceulemans zit voor de heenwedstrijd wel met een serieus spitsenprobleem.

Dieter Dekelver en Liliu zijn geblesseerd en goudhaantje Paulo Henrique verliet de club. In zijn plaats werden twee andere Brazilianen gehaald, maar geen van beide spitsen kon voorlopig overtuigen. "We hadden onze hoop op Romulo gevestigd, maar in de oefenmatchen bleek dat hij niet voldoet", zegt Jan Ceulemans aan de VRT. "Zijn talent is te weinig voor Westerlo."

"We haalden ook Marcao", gaat de Westelse coach verder. "Die heeft kwaliteiten, maar heeft tijd nodig om zich aan te passen. Daarom is de zoektocht naar een spits de prioriteit." Voorlopig zal Joris Van Hout opnieuw verhuizen naar de spits, te beginnen donderdag tegen Turku.

"Ik ben niet echt bezig met het Europese verhaal", heeft Ceulemans nog te vertellen over donderdag. "Ik bereid de ploeg voor op de competitie zoals ieder seizoen. Iedereen krijgt speelkansen en daar veranderen de Europese duels niets aan. Maar we willen zeker doorstoten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties