Almebäck: "Match tegen Roda wordt belangrijk"

Fabian Morren
| 80 reacties
Almebäck: "Match tegen Roda wordt belangrijk"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge speelt komende week al zijn eerste officiële wedstrijd, in de voorronde van de Europa League tegen Qarabag. Eerst wacht nog een oefenduel in Kerkrade tegen Roda JC.

"De match tegen Roda wordt belangrijk voor het vertrouwen van spelers en ploeg", weet Michael Almebäck, één van de nieuwkomers bij Club Brugge dit seizoen. "We moeten straks hoger pressing spelen. Vooral dat moet nog een stuk beter. Daarom is de oefenwedstrijd van zaterdag zo belangrijk. Het is de laatste wedstrijd voor het echt begint. De laatste kans om samen te spelen als team en mekaar nog beter te leren aanvoelen."

Almebäck speelde vorig seizoen nog in Zweden bij Orebrö. "Club is een stuk professioneler dan Orebrö", zegt hij in de kranten. "In de kern van Club zitten alleen maar sterke voetballers. Het tempo op training ligt een stuk hoger. Dat is de grootste aanpassing. Trouwens, het is een droom om hier te trainen. Er wordt het maximale gedaan voor de spelers."

"Ik heb niet de pretentie om me een basispion te noemen. Op training voel ik telkens opnieuw de drang om me te bewijzen en voor mijn plaats te knokken. Koster is een trainer die veel praat met zijn spelers. Die weet wat hij wil. Natuurlijk geeft het vertrouwen om aan de aftrap te komen. Spelen voor een vol stadion is voor mij trouwens een compleet nieuw gegeven. Bij Orebrö daagden er voor topwedstrijden hoogstens 10.000 supporters op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties