AA Gent: ruime kern geen garantie op succes

Maarten Verhoeven
| 19 reacties
AA Gent: ruime kern geen garantie op succes
Foto: © SC

Na eerdere passages in het seizoen 1999-2000 en 2007-2008 begint Sollied aan zijn derde periode bij AA Gent. De kern is tegenover vorig seizoen niet veel gewijzigd. Aan Sollied om beter te doen dan vorig jaar onder Francky Dury, toen de Buffalo’s ontgoochelden in de play-offs.

Het is nog afwachten hoe de typeploeg van Sollied er uit gaat zien, vooral omdat de Noor heel veel keuzemogelijkheden heeft. Alle posities zijn minimaal dubbel bezet. Vorig seizoen bleek bij Gent dat een brede kern een sterkte kan zijn, maar dat het ook in hun nadeel kan uitdraaien. Veel spelers zijn aan elkaar gewaagd, wat de keuze voor Sollied nog bemoeilijkt.

De wisselvallige Stijn De Smet wordt uitgeleend aan Westerlo. Bij de nieuwkomers zitten geen ronkende namen en ze zijn allicht in de eerste plaats versterkingen in de breedte. Mogelijk verlaten nog enkele spelers de club voor het einde van de transferperiode.

De jonge Hannes Van Der Bruggen liet in de voorbereiding zijn talent zien, maar zal het door de grote concurrentie moeilijk krijgen om veel speelminuten te verzamelen. Op het middenveld zijn Thijs, Smolders en Jorgensen de meest logische keuzes. Ook Arzo speelde in de voorbereiding als buffer voor de verdediging en dan is er nog de revaliderende Lepoint.

El Ghanassy terug op niveau?

Yassine El Ghanassy moet na een zwak seizoenseinde zijn oude niveau terugvinden. Samen met Soumahara aan overkant, beschikt Gent over vleugelspelers die het elke verdediging moeilijk kunnen maken. Alternatieven zijn Conté, Mboyo en de polyvalente Ljubijankic. Diep in de spits moet Arbitman concurreren met Coulibaly. Keuze te over dus.

Het mag voor AA Gent normaal geen probleem zijn om zich te plaatsen voor Play-Off 1. En eens ze daar geraken is alles mogelijk, dat bewees Standard vorig jaar. Het is best dat de kern nog wat uitgedund wordt, want anders riskeert Sollied met een resem ontevreden bankzitters opgezadeld te zitten.

Inkomende transfers: Vogels (Antwerp), N’Diaye (Bergen), Terki (Bergen), Nahayo (Kaiser Chiefs), Padt (Go Ahead Eagles),

Uitgaande transfers: De Smet (verhuurd aan Westerlo), Duarte (einde contract), Hanstveit (einde contract)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties